Vreme je! 5 pitanja koja će jesenje sređivanje garderobera učiniti jednostavnijim

O da, ponovo je došlo to doba godine, kada lepršave letnje stvari jarkih boja mesto u našem garderoberu ustupaju onim cosey stvarima, koje znače samo jedno – stigla je jesen. Svako jesenje i prolećno sređivanje garderobera prilika je da se oslobodimo viška stvari, koje ne samo da guše nas, već i naš životni prostor. Pa ipak, žene ko žene, preteško nam je da se odreknemo i jedne krpice, pa čak i one koja neobučena godinama skuplja prašinu u zabačenom kutku ormara.

Zato smo ovoga puta rešile da vam jesenje čišćenje garderobera u mnogome olakšamo. Kako biste u svom ormaru zadržali samo ono što vam treba postavite sebi sledeća pitanja:

#Da li mi je još uvek taman?

Naše telo se menja iz sezone u sezonu, pa samim tim u garderoberu imamo pregršt stvari koje su nam velike ili male u zavisnosti od perioda u kome se nalazimo. Nema potrebe da svoj garderober opterećujete stvarima koje vam trenutno odgovaraju, a koje ćete jednom, možda potencijalno obući. Potrudite se da ovoga puta iz garderobera izbacite sve ono što vam nije taman.

#Da li sam ovo nosila u poslednjih godinu dana?

Zlatno pravilo sređivanja garderobera je da vam sve ono što u poslednjih godinu dana niste obukli nije ni potrebno, jer ga verovatno nećete obući ni u narednih godinu dana.

#Da li ću ovo ikada ponovo obući?

Dobra stara maturska haljina budi divne uspomene, ali pored toga što ste je odavno prerasli i što je izašla iz mode, šanse da ćete je ponovo obući ravne su nuli. Nema potrebe da svoj garderober pretrpavate odećom za koju se emotivno vezujete jer u vama budi lepa sećanja. Za sećanja uvek imate fotografije, oslobodite svoj garderober za nove odevne komade i pregršt novih uspomena.

#Da li se ovo uklapa u moj stil?

I vi ste, baš kao i svaka od nas, godinama menjale svoje stil, tako da u vašem garderoberu sigurno postoje odevni komadi iz različitih faza traženja, koje danas ne možete da uklopite u stil koji ste stvorili. Takve stvari samo vam zauzimaju prekopotreban prostor, vreme je da im kažete zbogom.

#Kako se osećam u ovome?

Još jedno zlatno pravilo za besprekorno sređen garderober je da u njemu imate samo one komade u kojima se dobro osećate i koje nosite sa samopouzdanjem, sve drugo samo bespotrebno zauzima vaš prostor.

Naravno, stvari kojima u vašem garderoberu više nije mesto, uvek možete darivati prijateljima, ili nekome kome je to još potrebnije, ili čak i prodati, kako biste na taj način zaradili novac za kupovinu novih odevnih komada, koji će obeležiti sezonu.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp