Search
Close this search box.

Zašto je dobro imati (još) više seksa!?

Ukoliko u vašoj vezi seks postaje sporedna stvar, to nikako nije dobro! Nedostatak seksa utiče loše na vašu vezu, ali i na svakog od vas. Loše je po vaše emotivno, ali i mentalno stanje. Niko ne očekuje da medeni mesec traje zauvek, ali kada jednom oslabe varnice među vama, da li se to može smatrati početkom kraja!?

Postoje izgovori i situacije koje ukazuju na problem nedostatka seksa, ali i mogućnosti da se sa tom krizom izborite.

Ovde otkrijte navike parova koji nemaju problem sa seksualnim životom!

Navike parova koji imaju sjajan seksualni život

Postoje i parovi koji otvoreno govore o tome da nemaju dovoljno seksa, ali znate li šta je njihov najčešći izgovor?

“Iscrpljeni smo posle posla i vremena provedenog sa decom!”

“Čini se da nikada nemamo vremena za TO.”

“Moja žena je nekada bila privlačnija nego što je sada.”

Ovo su zaista samo izgovori. Istina je da moderan način života nekako oduzima vreme za seks u jednoj zdravoj vezi. Da bismo ovo malo bolje razumeli, potrebno je da prvo razumemo samu prirodu seksa. To nije samo fizički akt, već strast i želja za nekom osobom.

Da biste osetili strast, morate se prepustiti! To je osnova svega. Moderan način života isključuje mogućnost prepuštanja slučaju. Naučeni smo da kontrolišemo svaki segment našeg života, a kako se porodica širi, a obaveze rastu, prostora za opuštanje i našu intimu ostaje jako malo. I pre nego što išta primetite, vodićete savršeno osmišljen život bez trunke strasti u njemu. Vi želite strast, ali je ne osećate! Ukoliko strast izađe iz vaših života, postaćete par koji je izgubio sjaj, a to nikako ne smete da dozvolite.

Ukoliko jednom zanemarite strast u vezi, da je moguće rasplamsati je ponovo?

Naravno da jeste, ali ukoliko to stvarno želite, morate pokrenuti onaj suzdržani deo svoje ličnosti, koji je i stvario barijeru u vašoj vezi. Taj deo vaše ličnosti je ostao u senci, sputan svakodnevicom, ali upravo je to onaj deo vaše ličnosti koji je kreativan, maštovit i strastven i koji će pronaći način da uzburka zaspalu strast.

Bez obzira na to koliko ste dugo zajedno, ukoliko želite zdrav seksualni život, morate biti otvorenog uma, pustiti svoje ideje u spavaću sobu i podeliti ih sa partnerom. Biti blizak i intiman sa svojom idealnom polovinom nije sramota – to je prirodno. Interesovanje za partnera neophodno je pokazivati konstantno, a ne samo pred sam intimni čin. Na ovaj način strast u vezi će se ponovo rasplamsati.

Ako ponekad niste raspoloženi za seks, uradite to, ne zbog partnera, već zbog vašeg odnosa. Na taj način nećete dopustiti da vaš odnos zahladni i upravo to je idealan način da ulažete u vašu starstveniju budućnost. Ponekad možda deluje iscrpljujuće, ali ukoliko volite partnera, morate spasiti svoj odnos od rutine i zahlađenja emocija.

Sasvim je očekivano da ne može sve biti vrcavo i idealno kao na samom početku veze, ali se vi kao par možete obostranim zalaganjem potruditi da varnice ne nestanu ni posle deset godina. Vi ste sa vašim partnerom iz ljubavi, a ne iz navike i zato mu to i dokažite. unesite varnice u vaš život, a kada vidi vaše zalaganje, ni on neće ostati ravnodušan.

Još zanimljivih tekstova o ovoj vrućoj temi, kliknite ovde! Oduševićete se!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp