Search
Close this search box.

Sve tajne večernje skin care rutine

Iako svaka od nas zna da treba da praktikuje dnevnu i noćnu negu, većina ne zna suštinsku razliku u tipu nege, koja je tokom noći potrebna našoj koži. Iako je koži hidratacija neophodna tokom celog dana, postoji nekoliko bitnih stvari koje morate znati o kreiranju svoje večernje rutine, kako bi ona zaista imala efekta i smisla.

Noćna i dnevna krema nemaju istu funkciju

Naša koža se tokom noći odmara, ali i obnavlja. Dok su u sastav dnevnih proizvoda uključeni SPF i antioksidanti, noćne kreme sadrže supstance, koje pomažu regeneraciju i oporavak kože.

Proizvodi za noćnu negu ne samo da će potpomoći da se vaša koža oporavi, već će je učiniti propustljivijom za druge proizvode. Samim tim, adekvatnom negom, vaša koža dobiće sve neophodne sastojke, kako bi izgledala sveže, zdravo i lepo.

Noćna nega trebalo bi da bude za nijansu bogatija od dnevne, pa biste u nju trebalo da uvrstite, tonik, serum i noćnu hidratantnu kremu, koje odgovaraju vašem tipu kože. Piling je poželjan do dva puta nedeljno i trebalo bi ga praktikovati kao deo večernje rutine.

Što se pravila večernje nege tiče, poželjno je da je nanesete sat vremena pred spavanje, kako bi koža sve lepo upila, pre nego što legnete. Uz to, ne zaboravite da je manje uvek više i da prekomerna količina proizvoda neće doneti nikakav benefit, a može stvoriti osećaj nelagode na koži.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp