3 dobra razloga da za doručak jedete ovsenu kašu

ovsena kaša

Ovsena kaša među prvima je na listi zdravih obroka, koje će vam preporučiti svaki nutricionista, ali i fitnes instruktor. Mnogobrojna istraživanja pokazala su da je ovas žitarica koja ima veliki broj benefita za naš organizam, pre svega jer je žitarica sa najvećim procentom proteina, a odličan je izvor aminokiselina i minerala.

Iako je spisak razloga zašto bi ovsena kaša bar 2 do 3 puta nedeljno trebala da bude na vašem meniju za doručak, mi smo izdvojili 3 najbolja:

Pročitajte: Oslušnite svoj organizam – Da li je doručak najvažniji obrok u toku dana?

#Zdrav doručak

Pored toga što je bogat proteinom i aminokiselinama, ovas je odličan izvor B vitamina, koji je veoma važan za funkcionisanje nervnog sistema, ali i metabolizma, kao i vitaminom E, jednim od najmoćnijih antioksidanata. Ovas stimuliše metabolizam i poboljšava probavu i izbacuje toksine iz organizma, kao prirodni, blagi diuretik.

@buzzfeed

#Zasitna je

Ovas spada u grupu složenih ugljenih hidrata, stoga organizmu treba više vremena da ga svari, zbog čega nas duže drži sitim. Ako ovsenu kašu adekvatno obogatite držaće vas sitim sve do ručka. Pre svega, dodajte joj dosta voća, malo orašastih plodova ili putera od orašastih plodova, i ako baš morate da je zasladite dodajte joj kašičicu meda, ili agava sirupa.

#Brzo se priprema

Kada je doručak u pitanju, zbog žurbe sa kojom ujutru izlazimo iz kuće, najbitnije nam je da je priprema obroka brza. Sve što treba da uradite da biste pripremili ovaj zdrav i zasitan doručak je da ovsene pahuljice prelijete vrućom vodom ili mlekom i dodate odgovarajuće sastojke. Ostavite da pahuljice nadođu, dok se šminkate i uživate u zdravom obroku pred posao.

Foto: @thefeedfeed

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp