Search
Close this search box.

10 laži koje morate da prestanete da govorite odmah!

Možda ne lažemo oko velikih stvari kao što su na primer pljačka banke, krađa nečije platne kartice, izdaja, prevara, ali smo verovatno slagali u vezi sa sređivanjem kuće i drugih ispunjavanja obećanja. Svi smo, bar jednom, slagali: sebe ili nekoga drugog – zavisi od nas samih. Mada, u većini slučajeva činimo i jedno i drugo, jer znate kako: nekada lažemo, a da nismo ni svesni da to činimo.

S obzirom na to da su laži, kako smo već zaključili, ukorenjene u nama evo onih koje ste sigurno izgovorili češće nego što mislite:

“Samo još jedna kockica čokolade!”, mislim da bi bilo i više nego interesantno ovaj post posvetimo najčešće izgovaranim lažima, jer eto, svi mi nekada koristimo te male – velike zavrzlame koje nikome ne mogu naškoditi, ali su ipak prikrivanje istine ili njeno potpuno zataškavanje.

“Još samo jedna kockica/štanglica/parče!” Lažete, lažete, lažete! Uzećete jednu, a zatim još jednu, pa još jednu i eto, ode cela čokolada. Jel tako?

“Nisam ja!” Barem u šali i sa osmehom na licu smo jednom smo ovo izgovorili i tako prebacili “smešnu i nevažnu” krivicu na nekoga drugog ili ni na koga određeno. Prosto, rekli smo ovo, pa sad, možemo poricati od jutra do sutra, ali istina je samo jedna.

“Ne mogu sutra, idem kod… Rado bih išla sa tobom do grada sutra, ali nikako ne mogu, jer idem kod zubara/doktora/bolesna sam/idem kod babe i dede/mnogo me nešto boli glava/mrtva sam umorna…” Budite iskreni: koliko vam je puta nešto slično ovome bilo izgovor?

“Počinjem da učim/radim… samo da se istuširam pa da budem odmorna za matemetiku, samo da odgledam još jednu epizodu serije, samo da pozovem drugaricu, samo  da poslušam još ovu pesmu…” Ima li kraja?

“Samo da proverim šta ima na Instagramu.” Proveriti i sat vremena gledati u telefon u ovom slučaju imaju isto značenje.

“Srediću ormar.” Svaka čast onoj devojci koja uspeva da ima uredan i čist ormar, ali morate priznati i da je zaista ogroman broj nas čiji garderoberi definitivno izgledaju kao da je u njih pala nuklearna bobma koja je ’44. godine bačena na Hirošimu. Ipak, koliko se god mi kanili da te ormare sredimo, činjenično stanje je da ćemo, kada veš mašina opere još veša, čistu odeću samo nabacati preko haosa koji već vlada u ormaru.

“Od ponedeljka počinjem sa dijetom!” Po mišljenju mnogih načešće izgovaranu laž, morali smo uvrstiti u ovu priču, jer kako bismo bez nje upotpunili sve ovo? Ipak, hoćete li od ponedeljka zaista početi zdravo da se hranite i redovno odlazite u teretanu?

“Od danas idem ranije u krevet!” 23:00 je sati – sjajno, vreme je za spavanje! Evo još samo da vidim šta ima na televiziji, na Instagramu i na Pinterestu” Ustaj, ustaj, ustaj – vreme je za spavanje!

“Štedim!” Ove pare koje su mi preostale staviću  u štek. Odlično! Uh… Baš mi se sviđa ona topba. Ma neka ide život. Jednom se živi!

Ukoliko STVARNO želite da štedite novac, kliknite ovde!

Marsyly

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp