Search
Close this search box.

11 stvari koje niste znali o filmu Beležnica

 1. Reditelj, Nik Kasavetes, uzeo je Rajana Goslinga za glavnu ulogu jer nije zgodan. Bukvalno mu je ovo rekao: ,,Želim da ti tumačiš ovu ulogu jer nisi kao drugi mladi glumci u Holivudu. Nisi zgodan, nisi kul, jednostavan si momak koji izgleda pomalo šašavo.” Hmmm… očigledno nije gledao u istu osobu koju mi danas znamo i obožavamo!
 1. Rajan je nosio braon sočiva za potrebe filma. S obzirom na to da je starijeg Nou tumačio Džejms Garner, a on ima smeđe oči, Rajan je morao da stavi braon sočiva.
 1. Film je sniman unazad. Sve starije scene sa Ali i Noom su prve snimane! Rajan je morao da smrša 10 kilograma i da obrije bradu da bi se pretvorio u mladog, svežeg Nou koji se udvarao Ali.

thenotebook1899

 1. Poznata scena u čamcu maltene nije imala ptice! Znate o kojoj sceni govorimo – gde Noa i Ali idu na jezero na romantičnu vožnju čamcem, a prelepe ptice ih okružuju? E, pa, producenti su rekli da će te ptice teško ostati na jezeru. Međutim, umesto da odustane, reditelj je našao mladunčad koju je uzgajao pored jezera kako se ne bi uplašili kada se bude snimalo. Očigledno, upalilo je! To se zove POSVEĆENOST.
 1. Džastin Tiberlejk i Britni Spirs bili su razmatrani za glavne uloge. Što apsolutno ne možemo ni da zamislimo, niti želimo.
 1. Rajan i Rejčel se nisu slagali. Uprkos inteznivne hemije koja je vladala između Noe i Ali, Rajan i Rejčel se nisu  podnosili iza kamera. Toliko su se svađali da je Rajan u jednom trenutku zamolio da pozovu neku drugu devojku sa kojom bi mogao da vežba tekst na pauzama.

what do you want

 1. Rajan Gosling je improvizovao onu strastvenu rečenicu na kraju filma. Znate kada se Noa na kraju suoči sa Ali i prinudi je da se suoči sa onim šta ona želi. Rajan je bio toliko posvećen svom liku, da je smislio to na licu mesta.
 1. Džejms Marsden, koji je tumačio ulogu Alinog verenika Lona Hamonda, mislio je da će film biti loš. Nije bio baš u pravu.
 1. Beležnica je najuspešniji film Rajana Goslinga. Uprkos činjenici da je film izašao davne 2005, a Rajan je nakon toga igrao i u hit filmu Ta luda ljubav, ipak je Beležnica za njega bila najuspešnija u finansijskom smislu.
 1. Rajan Gosling je napravio sto koji je korišćen za scenu večere. Kako bi se maksimalno posvetio ulozi, dva meseca je živeo poput Noe i pravio nameštaj. Lepo je što su nešto od njegovih radova zapravo i iskoristili.
 1. Rejčel Mek Adams imala je manje od jednog dana da se spremi za audiciju. Primila je scenario veče pre audicije! Što činjenicu da je apsolutno nadmašila sve šanse da audiciju prođu Riz Viterspun i Džesika Bil čini još neverovatnijom!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp