Search
Close this search box.

11 zdravih namirnica sa snažnim antiage efektom, koje utiču na kvalitet naše kože!

Zdrav režim ishrane u kombinaciji sa unutrašnjim, mentalnim i duhovnim blagostanjem i redovnim treningom čini čuda za vaš organizam, pre svega, jer osećate povišen nivo energije, osećate se zdravo i zaista mlado u svojoj koži.

Postoji određeni broj namirnica koje imaju izrazit antiage efekat na našu kožu i ako ste već prešli polovinu svojih dvadesetih, pravo je vreme da ih uvedete kao redovne namirnice na svoj meni.

Ovo su najmoćnije namirnice protiv starenja kože:

Borovnice

Ove malene bobice pune su benefita za naše zdravlje. Veoma su bogate C vitaminom, koji poboljšava cirkulaciju krvi, a samim tim daje našoj koži svež i zdrav izgled. Veoma su bogate kalijumom i pomažu regulisanju tečnosti u ćelijama, pa sprečavaju oticanje lica i zadržavanja vode. Zato ih obavezno dodajte kao glavni sastojak vašoj ovsenoj kaši.

Paradajz

Paradajz je bogat likopenom, antioksidansom koji smanjuje rizik od srčanog udara, karcinoma, ali i pospešuje građu mišića, a najefikasniji je protiv starenja kože.

Pečurke

One su jedna od retkih namirnica koja prirodno sadrži vitamin D, kog većina ljudi ne dobija u dovoljnoj količini. Ovaj vitamin utiče na pravilnu apsorpciju kalcijuma, što poboljšava kvalitet vaših kostiju, a posebno vaše kože i tena.

Spanać

Spanać je bogat leutinom, koji utiče na zdravlje naših očiju, kao i kalijumom koji je veoma bitan za zdravlje naših kostiju i kože.

Crna čokolada

Crna čokolada bogata je flavoidima koji povećavaju protok krvi do kože, takođe poboljšavaju apsorbciju UV zračenja. Jedan red crne čokolade dnevno povećaće mnoge benefite za vašu kožu, ali i memoriju.

Masline

Masline i maslinovo ulje bogati su mnogim nutritijentima važnim za naše zdravlje. Bogate su mononezasićenim mastima, koje dovode do sniženog nivoa holesterola u krvi. Sadrže antioksidanse koji sprečavaju upalne procese, kako u telu, tako i na koži, pa su samim tim dobri saveznici u borbi sa aknama.

Tuna

Tuna je bogata omega 3 masnim kiselinama, koje su veoma potrebne našem organizmu, posebno su korisne za prevazilaženje šoka usled umora i prevelikog stresa, a samim tim na ovaj način omega 3 masne kiseline čuvaju kožu od starenja i preuranjene pojave bora.

Cimet

Cimet je jako zdrava namirnica koja potpomaže jačanju imunog sistema i borbi protiv umora. Potrudite se da ga ubacite u gotovo svaki obrok, kako biste što bolje pročistili svoj organizam od toksina, smanjili upalne procese i ubrzali metabolizam.

https://www.mycupoftea.rs/istrazili-smo-za-vas-ukljucite-med-u-svoju-beauty-rutinu-na-ova-4-nacina/

Jogurt

Jogurt je jedna od najboljih namirnica, koja vam pomaže da svoje mlade ćelije učinite zdravim. Bogat je kalcijumom i podstiče regeneraciju ćelija kože tokom vašeg sna.

Kako biste napravili sjajni antiage doručak dodajte jogurtu kašičicu meda i malo borovnica.

Zeleni čaj

Zeleni čaj čisti ćelije od toksina, kao i smanjenju stresa. Sadrži flavoide koje šsprečavaju oštećenje DNK, koje dovodi do preuranjenog starenja kože. Stres je jedan od glavnih uzročnika starenja kože, a zeleni čaj sadrži teanin, aminokiselinu koja vam pomaže da ostanete mirni i pribrani.

Limunov sok

Dovoljna količina C vitamina u krvi utiče na vaš mladolik izgled i zdravu i sjajnu kožu. Istraživanja su pokazala da žene koje svakodnevno konzumiraju C vitamin imaju manje bora i bolju teksturu kože. Da biste sačuvali kvalitet vaše kože neophodno je da konzumirate limunadu sa 2 isceđena limuna i 2 litra vode dnevno.

Ukoliko u svoju rutinu i ishranu uvedete pomenute namirnice u mnogome ćete popraviti zdravstveno stanje svog organizma, a pre svega primetićete pozitivan učinak prirodnih, zdravih namirnica na kvalitet vaše kože i njen mladolik izgled.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp