Search
Close this search box.

12 razloga zašto jedva čekamo jesen

Leto se polako priprema za odlazak, tako da ćemo uskoro nostalgično mahati roštiljima u dvorištu, danima na plaži i kupaćim kostimima. Imamo možda još koju nedelju da maksimalno iskoristimo tople dane pre nego što pustimo suzu za preplanulim telima. Međutim, poznato vam je da MCT ne propagira žaljenje ni za čim. Zato predstavljamo 12 razloga da jedva čekate jesen!

Budite srećni zbog još jednog minulog leta koje ste proveli onako kako ste samo vi želeli i radujte se svežim, udobnim i predivno obojenim danima koji dolaze.

 1. Opada lišće

Boje letnjeg zalaska sunca ne mogu se takmičiti sa vatreno crvenim i narandžastim bojama lišća na drveću u jesen. Samo šetnja kroz obližnji park može pružiti ogromni užitak. Upijte tu lepotu!

 1. Sezonska pića

Caffe latte sa bundevom, ljudi! I ostale komplikovane, preukusne porudžbine kafe koje su više dezert nego piće. Tu su, naravno, i kokteli koji su obogaćeni jesenjim ukusima. Mi se definitivno radujemo ovim zadovoljstvima u kojima ćemo uživati kada lišće krene da opada.

 1. Džemperi!

Hladniji dani = džemperi = slojevito oblačenje koje je preudobno i uvek u trendu! Ima nešto oslobađajuće u navlačenju omiljenih farmerica i džempera, zar ne? Jesen je istovremeno i dobar izgovor da kupimo neke nove komade garderobe za hladnije vreme. 😀

 1. Kuvano vino

Ništa nas ne može ugrejati kao ovo predivno piće. Kuvano vino je možda nešto najprikladnije što možete napraviti od vina u jesen, tako da – bacite se na kuvanje! Osim što je vrlo ukusno, ispuniće vaš dom jesenjim aromama – cimet, braon šećer, muškatni orah i đumbir. Njam!

 1. Ćebad

cosy

Leto je sinonim za preznojavanje, a u jesen se sve vrti oko ušuškavanja pod slojeve i slojeve posteljine. Spremite se za umotavanje u omiljeno ćebe!

 1. Omiljene serije se vraćaju na male ekrane

Nove sezone serija i emisija su na sve strane, a vreme će biti idealno da se šćućurite na kauču uz činiju kokica. Zgrabite daljinski i neka zabava počne.

 1. Maženje

Ukoliko volite da se mazite (ne znamo ko ne voli), ovaj period je za to idealan! Leti teško da možemo podneti i najmanji dodir, pa uglavnom vi i partner završite na suprotnim stranama kreveta i pokušavate da se ohladite jer vaše telesne temperature + spoljna temperatura i vlažnost = deveti krug pakla. Poželite dobrodošlicu danima kada su zagrljaji sa dragim veoma adekvatni. 🙂

 1. Pomeranje sata

Uživajte u spavanju jedan sat duže kada se sat ,,vrati“!

 1. Sport

U jesen kreću nove sezone i kada je sport u pitanju, a retko šta se može uporediti sa okupljanjem s prijateljima kod kuće ili u lokalnom baru i gledanje utakmica.

 1. Pite

Sladoled je možda letnji hit, ali pite su im ozbiljna konkurencija kada jesen nastupi! Pite sa jabukama, bundevama, čokoladne pite… nema kraja varijacijama. Raj za sladokusce!

 1. Preskakanje brijanja

Priznajte, ovo vam je životno olakšanje! Hladno vreme i nošenje pantalona je najboli izgovor ikada da ne uzmemte brijač u ruke koji dan. 🙂

 1. Praznici nam stižu!

Kraj leta znači jesen, a to znači da će i to jeseni doći kraj. Pratite nas? Mislimo na to da će se praznici vrlo brzo približiti. Koji god praznik da slavite zimi, smatrajte jesen kratkom uvertirom za različita svetkovanja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp