Search
Close this search box.

3 magične rečenice za rešavanje sukoba u vezi

Emotivni odnosi često mogu biti napeti, puni tenzije, neraščišćenih računa i prenaglašenih emocija. Ipak, nije reč o nedostatku ljubavi, već o sitnim nesporazumima, sukobima mišljenja, ili jednostavno lošem danu jednog od vas.

Sa druge strane, postoje načini na koje svađe mogu prerasti u konstruktivan razgovor, a burni sukobi u rešenje problema. Sve se zasniva na nekoliko jednostavnih rečenica, koje su otvoreni poziv na primirje.

@jessicavickers

Ne razgovaraj tako sa mnom!

Iako zvuči zapovedno, ova rečenica partneru je signal za povlačenje kočnice. Zapravo, reč je o molbi koju upućeujete partneru, kako bi preispitao svoje ophođenje i pokušao da vas čuje, bez tenzije i pritiska.

Možemo li da porazgovaramo o tome?

Ako ste već uvideli problem, pozovite partnera da ga zajedno rešite. Ukoliko razgovarate mirno i razumno, ne postoji problem koji ne možete da rešite.

Hajde da uradimo ovako

Ukoliko ste već istutnjali loše emocije, počnite iznova. Smirili ste se i sada je potrebno prekinuti neprijatnu tišinu. Predložite neku zajedničku aktivnost, koja će vas opustiti, zabaviti, a pre svega, ponovo zbližiti.

Ljubav je utočište i mir, zato naučite da kanališete bes, spustite loptu i razgovarajte sa partnerom. Naučite da čujete i da govorite tako da on čuje vas. Zaboravite na ego i dajte sve od sebe, u tom slučaju više ništa neće biti nemoguće.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp