Search
Close this search box.

3 pitanja koja će vam pomoći da pronađete i spoznate pravu ljubav!

Tokom odrastanja, plasira nam se činjenica da se prava ljubav desi tek tako, da ne podrazumeva gomilu uspona i padova pre nego se dogodi i da svako od nas ima svoju srodnu dušu, sa kojom će ispisati svoj srećan kraj. Osim toga da pravu ljubav nije lako pronaći, sve ostalo se pre ili kasnije ostvari. Međutim i sa ljubavlju je nešto malo lakše, kada od početka znate za čim tragate.

Čini se da se sve češće u veze upuštamo tek tako, a kada nas njihov ishod razočara, pitamo se gde smo to pogrešili, umesto da sebi postavimo jasna pitanja, koja će nas dovesti tačno do onoga što od partnera želimo, a kada to znamo, nema potrebe da pristanemo na išta manje, jer samo s tom jednom osobom možete izgraditi pravu ljubav do kraja života, jer ona je ostvarenje svih vaših snova.

Naravno, ako još uvek niste sigurni, koje to odgovore sebi dugujete, mi smo tu da vam pomognemo. 🙂

Zašto baš sada čeznete za pravom ljubavlju?

Svako od nas ima svoj duboko lični razlog, zbog kog oseća potrebu za ljubavlju, baš u ovom trenutku, a u tom razlogu, krije se suštinska priroda partnera za kojim tragate. Ako sebi na ovo pitanje odgovorite dovoljno iskreno, shvatićete u kojoj ste životnoj dobi, kakve su vaše emotivne potrebe i što je najvažnije, kakvog čoveka pored sebe želite, a kada znate odgovor na ovo pitanje, potraga je mnogo jednostavnija, jer uvek znate šta nećete, što je svakako sjajan početak.

Za kim tragate?

Čudno, ali najveći uzrok nezadovoljstva u vezama ljudi osećaju, jer nisu imali blagu predstavu, za kim tačno tragaju, kada su se upustili u potragu. Neretko vam se zbog zaljubljenosti, ili prevelike želje za ljubavlju učini da je to baš vaša osoba, sa kojom ćete provesti ostatak života, međutim…

Sada, kada već znate da vam je ljubav potrebna, vreme je da shvatite za kakvom osobom tačno tragate. To ćete postići tako što ćete se osvrnuti na svoje moralne, društvene i životne stavove i ciljeve. Kada spoznate šta vam je zaista važno u životu, biće vam jasno i šta vam je zaista važno u partneru, sa kojim želite da podelite svoj život i tragaćete za osobom, koja se naravno, u mnogome od vas razlikuje, ali sa vama deli iste životne poglede i ciljeve.

Kako da ostanete dosledni u svojoj potrazi?

Naravno da je život nepredvidiv i da će pred vas doneti mnoge susrete, različite zanimljive osobe, kao i vreme, koje će za vas možda biti pravo ili pogrešno. Imajte na umu za kim tragate i šta je za vas prava ljubav, koja vam je istinski potrebna, jer ako barem na kratko svoju potragu smetnete s uma, može se desiti da budete povređeni, a vaša očekivanja izneverena.

Često, u trenutku slabosti, svoju viziju ostavimo po strani i ubedimo sebe da je osoba za kojom tragamo, baš tu pred nama. Nešto kasnije, ukus razočaranja je gorak. Zato je zaista važno da spoznate šta je ono za čim tragate i ostanete dosledni tome, ne skrećući s puta.

Potraga za pravom ljubavlju je potraga za sobom, jer ćete na tom putu naučiti mnogo o sebi i o tome koliko ljubavi posedujete za sebe i druge, koliko su vam bliski kompromisi i koliko želje za uspehom u sebi gajite.

Spoznajući sebe, vi ćete spoznati ljubav prema drugome i ljubav prema sebi, u tom nekom. To je istinski susret dve srodne duše i to je vredno traganja!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp