3 važna koraka koja će vam pomoći da dobijete svoj posao iz snova!

Šta obično podrazumeva posao iz snova? Pre svega vašu strast, koja će vas usmeriti pri potrazi, zatim dobru ponudu kompanije za čiju poziciju aplicirate, korektan kolektiv i mogućnost napretka i samorazvoja. Kad ovako sve odjednom postavite, zvuči zaista sjajno!

A kada nađete posao iz snova nastupa talas treme, konstantna potreba za dokazivanjem, kao i strah od eventualne greške. I umesto da u novom poslu uživate, vi ćete prve nedelje na novom radnom mestu provesti u oprezu i pod stresom.

Nema potrebe za tim, jer ako ste već imali sreću da se dokopate svog posla iz snova, onda dajte sve od sebe da sebi dokažete da možete mnogo bolje od anksioznosti i dokažite se!

Naravno, da biste na dobrom poslu imali još bolji početak, važnoje da već pri samoj prijavi na svoj dream job ostavite dobar utisak!

Kada pronađete konkurs koji vam odgovara, pročitajte pažljivo sve ono što u konkursu piše. Često nam od prevelikog uzbuđenja, promaknu činjenice, koje su od ključnog značaja, što naravno kasnije može biti uzrok našeg razočaranja, jer ako želite posao iz snova, svaki uslov koji vam kompanija postavi i svaki benefit koji vam ponudi od presudnog su značaja.

Dobro pročitajte sve zahteve koje konkurs pred vas postavlja, jer je poslednje što želite da pošaljete nepotpunu prijavu za svoj posao iz snova.

Usavršite svoj CV i motivaciono pismo, ispravite gramatičke greške, istaknite svoje veštine i potrudite se da se u svom rezimeu predstavite u najboljem mogućem svetlu. Napišite CV koji će u potpunosti objasniti da ste baš vi osoba idealna za taj posao!

Ako vam je zaista stalo da pronađete posao koji u svakom segmentu ispunjava vaša očekivanja, zaista je neophodno da se prvo predstavite u pravom svetlu, a onda, kada konačno dobijete posao iz snova, vremena za dokazivanje imate na pretek, a najvažnije je da u svemu tome uživate!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp