Search
Close this search box.

4 besplatna trika za totalnu transformaciju životnog prostora

@studio_mcgee

Kako je cela godina protekla u znaku boravka kod kuće, mnogi od nas zasitili su se prostora koji svakodnevno gledaju. Uz to, stiglo je proleće, a sa dolaskom lepšeg vremena, svi želimo osveženje i promenu, koja će prostoru dati potpuno drugačiju energiju. Donosimo vam par veoma jednostavnih saveta, uz koje ćete za malo vremena i gotovo bez novca, potpuno transformisati svoj životni prostor.

#Uklonite svetlo s plafona

Ukoliko imate podesivo osvetljenje, svetla na plafonu su uredu. Ipak, kako biste promenili ambijent svog doma, pokušajte da svetlo sa plafona neko vreme zamenite onim iz podnih i stonih lampi. Vaš prostor dobiće potpuno novu dimenziju na ovaj način, a za nešto drugačiji ugođaj, možete se poslužiti i mnoštvom mirišljavih sveća, za prijatniju, romantičniju atmosferu.

#Udaljite nameštaj od zidova

Kako biste prostor suzili i učinili da se osećate bliskije, pomerite nameštaj od zidova. Ovo je naročito važno za dnevni boravak, gde se sva energija koncentriše u srcu prostorije, pa bi tako trebalo rasporediti i nameštaj.

#Biljke su uvek dobra ideja

Osim što će svaki prostor osvežiti na nov i neverovatan način, biljke će vam pružiti mogućnost da razvijete čak nekoliko novih hobija, ali i ljubav prema prirodi.

#Slike okačite u visini svojih očiju

Dizajneri enterijera tvrde da većina ljudi umetnine u svojim domovima kači visoko, bez ikakvog konkretnog razloga. Zapravo, za najbolji balans prostora, oni preporučuju da se slike kače u visini očiju, osobe prosečne visine.

Uz par jednostavnih i besplatnih trikova, vaš dom već večeras izgledaće potpuno drugačije. Zato se bacite na posao i pustite potpuno drugačiju energiju u svoj životni prostor.

Foto: @studio_mcgee

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp