Search
Close this search box.

4 saveta uz koje je trening tokom leta znatno lakši!

@fitnesmagazine

Kada je trening u pitanju, leto nam baš i nije omiljeno godišnje doba. Ipak, tokom leta, telesna forma nam je najvažnija, pa bi i pored osećaja nelagode trebalo da nađemo način da se motivišemo na svakodnevne treninge.

Postoji nekoliko trikova, koji trening tokom leta mogu učiniti podnošljivijim:

#1. Vežbajte u jutarnjim ili večernjim časovima

Tokom letnjih dana, viskoke temperature znatno otežavaju trening. Zato bi poželjno bilo da vreme fizičke aktivnosti bude deo dana, kada su temperature barem malo niže. Možete praktikovati jutarnje plivanje, ili večernje trčanje po kraju.

@legionatlethic

#2. Trenirajte umerenim intenzitetom

Zbog visokih temperatura teže podnosimo fizički napor, što znači da leto nije idelano vreme za ispitivanje svojih granica. Birajte trening umerenog intenziteta, kako biste se i nakon njega osećali dobro i sveže.

#3. Plivanje je sjajna fizička aktivnost

Ukoliko imate priliku, neka vaš trening barem tri do četiri puta nedeljno bude plivanje. Osim što voda osvežava tokom letnjih vrućina, plivanje je sport koji omogućava da aktivirate svaku mišićnu grupu, izgubite masne naslage i oslobodite se celulita.

@rivieracoco

#4. Hidratacija na prvom mestu

Da biste tokom leta mogli da izdržite visoke napore, neophodno je da hidrirate svoj organizam i unosite dovoljno tečnosti. Hidratacija je veoma važna, kako za naše zdravlje, tako i za izgled naše kože, ali i tonus mišića.

Sada kada znate četiri zlatna pravila letnjih treninga, možete se baciti u akciju, kako biste ovog leta bili u sjajnoj formi.

Foto: @fitnesmagazine

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp