4 suptilna znaka da će vaš partner biti divan otac!

Jedno je biti dobar dečko i dobar muž, a sasvim drugo dobar otac. Postoje muškarci, koji podjednako željno iščekuju da se ostvare u roditeljskoj ulozi, kao žene, a postoje i oni, kojima se to desilo i nisu imali izbora.

Naravno, ženama kojima je porodica visoko na listi prioriteta, od presudnog je značaja stav muškarca, sa kojim se zabavljaju, o porodici, očinstvu i odgovornosti.

Koliko god osećali želju za porodicom, roditeljstvo je najveća lekcija i oblast iz koje svakodnevno stičemo znanja, ali neki muškarci, više od drugih, pokazuju dobar roditeljski potencijal, što možete primetiti iz njihovih sledećih, spontanih postupaka…

Voli decu i ona vole njega

Vaš partner jednostavno nije imun na decu. Kad god vidi malo dete ono mu izmami osmeh, a sa decom vaših prijatelja, spreman je da se igra do iznemoglosti, a ona ga naprosto obožavaju.

Ako je takav sa tuđom decom, biće barem trostruko sjajniji sa svojim mezimčetom.

Prilagodljiv je

Kada vam se čini da se svet okrenuo naopako, on se prilagođava novonastaloj situaciji i uspeva da vas smiri, kako biste sve zajedno doveli u red. Ovo je veoma važno, jer je dolazak bebe jedna od situacija, koja će potpuno izmeniti vašu rutinu. U tim trenucima, biće vam neophodna velika podrška i neko, ko će vam jasno staviti do znanja da je sve uredu.

Blage je naravi

Ovo je veoma bitno, kada u svom partneru posmatrate budućeg oca vaše dece. Ako je vrlo impulsivan i nagle naravi, stvari vremenom mogu postati gore, a vi biste onda bili osoba, koja je svoju decu, svesno uvukla u problem i već izborom oca im odredila detinjstvo.

Ukoliko je vaš partner strpljiv, blage naravi i pun razumevanja, isto će se ophoditi i prema vašoj deci, što je od neverovatno velikog značaja za formiranje zdrave porodice.

Zna šta je timski rad

Timski rad je važna stavka vaspitanja deteta. Ma koliko imali različite stavove, morate naći kompromis i ne smete sabotirati jedno drugo pred detetom, ukoliko želite da dete izvedete na pravi put.

Uz to veoma je važno da delite kućne poslove i obaveze oko deteta, kako biste oboje bili prisutni u vašoj porodici, istim intenzitetom.

Ukoliko osećate bezuslovnu ljubav svog partnera, uočavate ove osobine u njegovom karakteru i zamišljate ga kao budućeg oca vaše dece, vi ste na pravom putu ka zasnivanju male, srećne porodice, što je najveći blagoslov, za dvoje ljudi, koji se vole.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp