Sve što treba da znate: 4 trika za savršenu insta fotku!

S obzirom da je naša omiljena društvena mreža Instagram, postala najpopularnija društvena mreža današnjice, odlučile smo da sa vama danas podelimo savete, koji će vam pomoći da imate savršenu insta fotku.

Uz ovih par saveta, vaše slike izgledaće kao da ih je fotografisao profesionalac, a vi ćete još više uživati kada pregledate fotografije svojih posebnih trenutaka.

Pretvorite svoj Instagram u pravu oazu boja i uspomena uz ovih par jednostavnih saveta:

Simetrija

Simetrija se na fotografiji postiže kada se elementi pravilno rasporede, sa obe strane centralne ose. Na ovaj način centar interesovanja, pašće u središte fotografije.

Asimetrija

Kada se fotografišete uz neku efektnu pozadinu, pravilo asimetrije idealno je da privuče fokus pažnje, na vas. Ako se sa jedne strane nalazi objekat veći od vas, posebno, ako je upadljivije boje, asimetrija će na fotografiji biti dominantan centar pažnje.

Kolorizacija

Kada je boja u pitanju, manje je uvek više! Pravilo je da na vašoj fotografiji, dominiraju maksimalno 3 boje, ili da koristite nekoliko nijansi iste boje. Ovo pravilo bitno je i kada uređujete izgled vašeg feed-a, koji posebno utiče na primamljivost vašeg Instagram profila.

Prostor

Ako fotografišete enterijer, bitno je da pravilno rasporedite objekte, kako bi se između njih nalazio prazan prostor. Ovo je idealno ukoliko ste ljubitelj minimalističkih fotografija.

Uz ova 4 saveta vaše fotografije biće izvor inspiracije i estetike, a vaš Instagram pravi mali spomenar, važnih trenutaka!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp