Search
Close this search box.

5 beauty pravila po kojima Francuskinje žive

Za sve ove godine koliko se divimo Francuskoj i njenoj kulturi, saznale smo da je vino uz obrok obavezno, servirati salatu uz taj isti obrok je obavezno, nikada nije kasno za espreso i da Francuskinje definitivno vode računa o svojoj koži.

Kada je francuska lepota u pitanju, manje je više. Francuskinje vole da vode računa o sebi,  ali to ne pokazuju. Ne traže savršenost, već da budu najbolja verzija sebe.

Zato izdvajamo kako da na 5 načina čuvate svoju kožu poput Parižanki:

Neka se vaša istinska lepota vidi

Koža bi trebalo da izgleda prirodno. Pege se mogu pojaviti na proleće, kada prvi zraci sunca padnu na vaše lice. Ponekad se vaše jagodice zarumene kada lažete, a celo lice pocrveni kada ste uplašeni ili postiđeni. Ne cementirajte priče koje se kriju iza prirodnih boja vaše kože.

Trik: Koristite odgovarajuće serume ujutru i uveče. Uz njih će vaša koža biti blistavija.

Recite “NE” podlozi

odri

Kožu lica bi trebalo da tretirate kao platno. Počnite od hidratantne kreme kako biste omekšali kožu. Zatim sakrijte sve nesavršenosti (podočnjake i bubuljice) korektorom ili BB kremom. Ukoliko ne možete živeti bez podloge, pomešajte je sa daškom hidratantne kreme kako biste ublažili efekat.

Nikada ne idite u krevet bez skidanja šminke

Da, još umorniji budete od toga, ali to je cena koju možemo i moramo platiti kako bismo spasili svoju kožu.

Recite “NE” operacijama

Bolje da izgledate u skladu sa svojim godinama, nego da izgledate kao da nemate godine. Parižanke se nikada ne trude da budu nešto drugo od onoga što zapravo jesu. Zapravo, želeći da izgledaju mlado – žele iznad svega da postanu najbolja verzija sebe – u bilo koje doba starosti!

Znajte svoje granice

Naša koža zadržava uspomene sa svakog provoda na koji smo ikada išli, ispod naših očiju i u uglovima usana. Budite svesni svojih sklonosti ka preterivanju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp