5 evropskih gradova koje morate posetiti, čak iako to niste planirali!

Čini li vam se da mnogo sebi uskraćujemo tokom planiranja naših putovanja, u kojima se baziramo na svetske i evropske prestonice, zapostavljajući manje gradiće, koji su zapravo neverovatna mesta, sa dragocenom pričom i energijom.

Ovoga puta pokušali smo da za vas izdvojimo male gradiće sa dušom, koje biste trebalo da posetite, a koji se zapravo nalaze u trenutno turistički najposećenijim evropskim zemljama.

Ako uskoro planirate neko putovanje u evropi, odaberite neki od manje poznatih evropskih gradova, koji oduzimaju dah.

Dinant – Belgija

Gradić je smešten 20 kilometara severno od granice sa Francuskom. Smešten je u steni u samoj dolini reke Meuse. Ime grada datira još iz x veka a znači “Božanska dolina”. Ovaj gradić ima uzbudljivu istorijsku priču i prepun je lepota, zbog čega ga definitivno morate posetiti!

Sintra – Portugal

Sintra je neverovatan portugalski gradić sakriven krošnjama borova, na brdu Serra Sintra. Bogat je neverovatnom arhitekturom, ruševinama drevnog dvorca, ali i luksuznim palatama i dvorovima, moderne istorije. Sintra se smatra najboljim odabirom za dnevnu ekskurziju iz Lisabona, jer je puna živopisnih pejzaža. Posetite Palacio Nacional de Pena, jednom od najlepše oslikanih evropskih palata, koja je restaurirana da izgleda baš onako kako je izgledala 1910. godine.

Civita di Bagnoregio – Italija

Reč je o najlepšem od svih brdovitih gradića Italije. Ovaj neverovatan grad, teško je pristupačan zbog svoje topografije, ali je zbog toga sačuvao svoju energiju od modernih uticaja i vredi svakog uloženog napora, da ga posetite. On ne obiluje atraktivnom arhitekturom, niti znamenitim atrakcijama, već prirodnim lepotama i autentičnim životom Italije.

Kylemore Abbey – Irska

Ovaj grad jedna je od glavnih turističkih atrakcija Irske. Dvorac je napravio ugledani biznismen još 1800. godine inspirisan ljubavlju prema svojoj ženi Margareti i voljenoj Irskoj. Danas ceo gradiće pripada benediktinskoj zajednici koja Henrijevo imanje nastanjuje od 1920. godine. Ako ste ljubitelji neverovatne prirode, posetite najatraktivniji vrt u Irskoj, uživajte u šetnji šumama i svežem vazduhu.

Lofoten – Norveška

Lofoten je grad na samom severu Norveške, gde se početkom leta Sunce ne spušta iza horizonta i dan traje 24 časa, isto kao i noći tokom zime. Ovo je mesto na kome možete prisustvovati najvećim prirodnim fascinacijama i lepotama. Ovo je idealno mesto za posetiti, ako želite da zakoračite u samo srce prirode.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp