Search
Close this search box.

5 ideja za pokretanje online biznisa bez dinara ulaganja!

Da li ste jedna od onih osoba, koje su još u detinjstvu pokazivale velike ambicije da jednoga dana budu sami svoje gazde? Mnogi od nas jesu, ali većini nedostaje ideja i fali im odgovor na pitanje: odakle da počnu. Osim nedostatka ideje, vrlo česta prepreka u pokretanju svog biznisa jesu početni finansijski troškovi. Naročito jer znamo da se u prvih godinu dana mora strpljivo čekati na eventualni uspeh, što znači da je trošak zasiguran, a profit vrlo neizvestan.

Međutim, ukoliko započnete biznis koji ne košta ništa, a donosi zaradu, stečeni profit možete uložiti u neke druge  ideje, koje već dugo kreirate u svojoj glavi. Ukoliko mislite da takav biznis ne postoji, razmislite ponovo. 

Možete se oprobati kao:

  1. Freelance pisac: Ukoliko volite  da pišete i imate talenat, jedino što bi trebalo da uložite je malo vremena. Napravite svoj blog, budite istrajni i možete ostvariti vrlo unosan posao, ako vas primete na web-u. Uz to ćete dobiti feed back, što je jako važno kod ove vrste posla, jer na taj način možete da shvatite šta publika misli o vašem radu.
  2. Grafički dizajn: Ukoliko ste kreativni i znate da radite, zašto ne biste unovčili svoj talenat? Svoje ideje možete ponuditi mnogima, od velikih kompanija, do poznatih blogera, kojima je dizajn vrlo bitan. Ne morate biti genije u ovom poslu, ideja je ono što će vas lansirati na tržište.
  3. Postanite InstaFamouse: Ako ste i vi konstantno na Instagramu, ovo je ideja za posao, koja će vas oboriti sa nogu. Osim što je jako zabavno, može vam doneti dobru zaradu i jako dobre poklone, koje bi trebalo da slikate i da posavetujete i ostale da ih isprobaju. Da biste imali insta posao nije vam potreban blog, ali vam Instagram svakako može pomoći pri većoj posećenosti vašeg bloga, pa nije loše spojiti oba kanala.
  4. Menadžer društvenih  mreža: Veliki brendovi i blogeri, koji imaju mnogo posla, konstantno tragaju za menadžerima društvenih mreža. To je posao iz snova ukoliko volite Fejsbuk, Instagram i ostale platforme. Vaš posao je da uređujete njihove naloge i da pratite statistiku, da ostavljate kratke opise ispod slika i postova i da se zabavljate. Bitno je da se usavršite u korišćenju društvenih mreža. Možete se fokusirati samo na jednu, ili se obučiti za rad na više platformi.
  5. Online prodaja: Ukoliko se bavite prodajom nakita, garderobe ili bilo čega, možete svoj brend lansirati i online i tako povećati prodaju. 

Ove ideje zahtevaju strpljenje i marljiv rad, ali se mogu isplatiti. Najbolje je da započnete online biznis kao vrstu hobija, a rezultati će doći vremenom, ako u to uložite dovoljno ljubavi i truda. 

Držimo vam palčeve i verujemo u vas!

Postoji mnogo ljudi koji su svoj hobi pretvorili u unosan biznis. Kliknite ovde i saznajte ko su oni i čime se danas bave!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp