Search
Close this search box.

5 ideja za savršeni manikir

Nega i očuvanje noktiju nisu uvek jednostavni, ali tu smo da pomognemo. Delimo sa vama nekoliko korisnih saveta za savršen manikir – kod kuće!

S obzirom da i sama imam dugačke nokte, nešto što mi je najbitnije kod njih je naravno njihova urednost i lep izgled. Nijednoj ženi nije u planu da joj pukne nokat ili da se ljudi zgražavaju na sam pogled. Dugački nokti su uvek podrazumevali prefinjenost i damski izgled.

Ako vam se nokti listaju ili nisu dovoljno čvrsti, preporučujem Evelin SOS lak za oporavljanje noktiju. Pre nego što sam imala nokte koji su negovani i zdravi i sama sam imala problema s njima. Odlučila sam da potražim neki lak koji će „kliknuti“ s mojim noktima i to je definitivno ovaj.

Noktima odredite neku meru do koje će rasti i kada vidite da su malo više porasli isturpijajte ih – tako se nokti dodatno učvršćuju.

Kada hoćete da vizuelno povećate vaše nokte, kožicu oko nokta gurajte prema dole/sa strane drugim noktima ili nabavite spravicu za to (nalazi se u svakom setu za nokte, izgleda kao čačkalica), prvi put će boleti, ali posle ćete se navići, a i sami ćete primetiti razliku.

Ako želite čvrste nokte, gelove i nadogradnju ostavite po strani, barem dok vam se ne oporave.

Što se tiče samog uređivanja noktiju, svi znamo da su neki nokti koje viđamo na Instagramu teži za uraditi nego najteži ispit na fakultetu, ali to ne znači da naši nokti ne mogu biti lepo uređeni. Evo kako da to postignemo:

Mat je in. O da, mat efekat je definitivno in. Svakako isprobajte što više mat lakova, ali ako želite da efekat bude trajniji koristite mat prozirni lak koji ćete naneti preko mat laka ili preko nekog sjajnog.

mat

Šljokica nikad dosta. Nokti sa šljokicama uvek su bili nešto što privlači ljude, ali ako preko tih šljokica pređete mat lakom, definitivno će to biti nešto novo! Ukoliko ne želite mat finiš, nemojte preterivati sa šljokicama, niti bojama, ako radite šarene nokte.

Lak u vodi. Svi smo barem jednom probali da ,,utapkamo“ lak u vodu i napravimo onu čaroliju boja na noktima, ali nikako da nam uspe! Evo u čemu je tajna: lak mora biti upravo kupljen, a voda mora biti mlaka. Meni je uspelo i preporučujem svima da probaju. 🙂

Ako želite da uradite linije na noktima koristite selotejp. Nakon što nanesete prvi lak i on se dobro osuši, zalepite selotejp iseckan na više delova i samo namažite nokat ponovo. Nakon par sekundi, kada se lak malo uhvati, skinite selotejp – et voila – imate sjajne nokte!

linije

Mešanje boja sa sunđerom. Ovo možda zvuči čudno, ali je zapravo veoma jednostavno. Ne morate da kupujete neku posebnu opremu, sve što vam treba je kuhinjski sunđer i vaši lakovi. Iseckajte sunđer radi lakšeg rukovanja, a zatim na njega nanesite boju. Možete pomešati dve boje ili crni lak pola obojite mat pola sjajno.

Ako volite gel efekat, Eveline SOS (onaj koji smo već spomenuli) je zaista super. Nanosite ga i kao podlogu i kao prozirni lak preko boje.

Nadamo se da smo vam pomogli i barem malo dali ideja za sledeći manikir koji će zasigurno sve ostaviti bez daha!

Korisne informacije:

Eveline lakovi postoje u više verzija. Sve su jako dobre za nokte, ali za početak isprobajte SOS. Takođe, cena je jako pristupačna – oko 300 dinara.

Nikolina Budimir-Bekan
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp