5 lakih načina da zaštitite kosu i kožu ovog leta

Triput’ ura za leto koje nam zvanično počinje za dva dana! Teško je da izdvojimo šta najviše volimo kod ovog godišnjeg doba, ali jedna stvar koja sigurno nije na spisku je crvena koža i suva kosa. Kako bismo zaštitile i jedno i drugo od danas pa do rane jeseni, pročitajte ovih 5 jednostavnih saveta.

Izaberite pravu kremu za sunčanje…

suncanje

SPF je nešto što bi trebalo da koristimo 365 dana u godini, ali ipak su UVB zraci najjači tokom leta. Kada kupujete kremu za sunčanje uzmite u obzir sledeće:

SPF broj: Mi bismo vam preporučile bar faktor 30, za svakodnevnu upotrebu. Za dane na plaži ne libite se da uzmete cifru od 50. Razlika uopšte nije toliko velika (blokira svega 3% više zraka neko faktor 30), samo se postarajte da nanesete dovoljnu količinu kreme. Verujte nam, preplanućete, a kožu nećete izložiti riziku. MCT preporučuje CrystalDerma Sun&Care liniju.

…i nanesite je pravilno

Vodite računa da nanesete dobar sloj na lice i vrat i da slobodno stavite malo više na celo telo. Jako je važno da ponovite taj proces kroz dva sata. Možda zvuči zamorno, ali je definitivno bolje nego alternativa (izgoreti).

Ne zaboravite da zaštitite osetljive zone

suncanje2

Usne: Da li su vam ikada izgorele usne? Najgori. Bol. Ikada. Obavezno uzmite balzam za usne sa zaštitnim faktorom!

Ruke: Evo trika – ostatke kreme posle mazanja utrljajte na ruke – et voila!

Stopala: Molimo vas, obavezno namažite gornje delove stopala da biste: 1. izbegle razliku od japanki i 2. zaštitile sebe od bolnih crvenih stopala.

Zaštitite svoje vlasi

Nije samo koži potrebna zaštita, i kosa je podložna nemilosrdnim sunčevim zracima – isušuju je i posvetljuju boju. Rešenje za to je uvek dobar šešir ili sprej za kosu sa UV zaštitom.

Hidrirajte i kosu

Pričali smo mnogo o suncu, ali ni slana voda nije baš dobra prema kosi, jer je poprilično isušuje. Međutim, to ne znači da celo leto treba da provedete na obali. Naprskajte balzam koji se ne ispira pre ulaska u vodu kako bi vaše vlasi imale ,,zaštitni sloj“ i uživajte u plivanju!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp