Pet najvažnijih prekretnica u vezi

Kada pomislite na odlučujuće trenutke vaše veze, lako je fokusirati se na prvi sastanak, ,,volim te“ ili ultimativni potez – veridbu (a potom venčanje). Iako je svaki od ovih trenutaka magičan na svoj način, postoje i druge prekretnice na tom putu koje su podjednako uzbudljive.

Jednom kada saznate koja su to ključna dešavanja u vašoj vezi, moći ćete da uživate u njima još više. Kada se to desi – budite srećni – jer veze nisu uvek jednostavne, a doći korak bliže vašem dragom znači da ste uložili ozbiljan trud.

Izdvajamo naših top 5!

Kada prihvatite jedno drugome mane

Kada prevaziđete fazu medenog meseca, verovatno ćete biti izloženi navikama vašeg partnera koje pre niste videli… poput hrkanja i izbegavanja pranja sudova. Da, verovatno će vas to užasavati ponekad, ali vaša volja da prevaziđete te mane znači da vidite budućnost sa tom osobom.

Kada odete na putovanje – samo vas dvoje

Naučićete mnogo toga o vašem partneru tako što ćete otići negde zajedno, naročito ukoliko ranije niste provodili čitave dane i noći zajedno. Videćete i koliko je vaš partner (ne)voljan za avanturu na osnovu tipa aktivnosti kojima želi da se bavi. Vaše prvo putovanje ne samo da će otkriti koliko ste kompatibilni kao par, već i kako biste funkcionisali u braku! Putovanje može biti mali test kako vaša veza funkcioniše kada ste non-stop zajedno i kada se suočavate sa nepredviđenim okolnostima.

Kada provedete praznik zajedno

Ovo se zapravo samo računa kada praznik provedete sa nekom od vaših porodica. Ovakva vrsta okupljanja najčešće probudi najgore u ljudima, a ukolko uspete da preživite to, preživećete otprilike sve. Uz to, ukoliko jedan od vas želi da propusti da vidi svoju porodicu zarad onog drugog, sve su šanse da će stvari biti ozbiljne.

Kada prebrodite gubitak

Bilo da je u pitanju gubitak posla iz snova ili voljenog člana porodice, suočavanje sa gubitkom znači da ste u tome zajedno. Tokom teških vremena, pojednici jedni druge vide u svom najgorem izdanju i sposobni su da to prihvate – i da nastave da se vole.

Kada rešite svoju prvu veliku svađu

Zreli parovi gledaju na rasprave kao na sredstvo za zajednički razvoj… na priliku da bolje razumeju jedno drugo i da jasno postave svoje potrebe i vrednosti. Ljudi se često ne slažu sa onima koje vole. Ukoliko su oba partnera voljna da naprave kompromis i da komuniciraju s poštovanjem, sve su šanse da ćete iz toga izaći jači nego ikada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp