Search
Close this search box.

5 sjajnih načina da se borite protiv suve kože

Koliko god da volimo predivnu snežnu sezonu, postoji deo nas koji je veoma iziritiran njome: naša koža. Suvo čelo i ispucala usta nisu nikakva novost, naravno, ali to ne znači da morate to da trpite. Zato smo se okrenuli nekolicini isprobanih načina da se izborimo sa neželjenim efektima hladnog vremena. Pripremite se da upoznate svoju novu, mekanu kožu.

Kupite aparat za vlažnost vazduha

Bilo da imate centralno grejanje ili se grejete na struju, bilo kakva vrsta grejanja će isušiti vazduh u vašem domu. Uložite u aparat za vlažnost vazduha, naročito u spavaćoj sobi, kako bi vaša koža ostala lepa i prirodno hidrirana dok spavate.

Koristite ulje za lice

nega

Vaša koža možda neće dobro reagovati na teška ulja leti, ali bićete iznenađeni šta može podneti kada dođu hladni meseci. Bilo da dodajete kap-dve vašoj redovnoj kremi, možete postići onu letnju mekoću koja vam je nedostajala.

Pijte manje kofeina

Verujte nam kada kažemo da volimo jaku, prejaku šolju kafe izjutra. Međutim, zadržite se samo na njoj. Ostatak dana možete konzumirati zeleni čaj, jer kafa poprilično dehidrira naš organizam, a to je velika prepreka na putu ka svilenkasto mekoj koži. 🙂

Pijte više vode

Predlažemo da popijete jednu čašu hladne vode koja će vas razbuditi čim ustanete. Univerzalno je pravilo da ukolko želite hidriranu kožu, morate hidrirati svoje telo. To znači da bi trebalo da konzumirate puno, puno vode. Dodajte joj malo ukusa tako što ćete joj dodati kolutove krastavca.

Ograničite trajanje tuširanja

Ovo će malo da boli, jer svi volimo topao i dug tuš. Međutim, istina je da vruća voda lišava vašu kožu prirodnih ulja. Kako bismo ovo zalečili, tuširajte se toplom (ne vrelom) vodom i ograničite trajanje. Bonus: nanesite hidratantno mleko za telo odmah nakon tuširanja, kada su pore najotvorenije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp