Search
Close this search box.

5 stvari koje bi svaka žena sa kratkom kosom trebalo da zna

Istini za volju – kratke frizure su tako zavodljive. Međutim, bilo da nosite dugački bob ili ultra kratku pixie frizuru, postoji nekoliko univerzalnih istina koje bi trebalo da znate (i prihvatite).

Tiču se i održavanja i stilizovanja kratkih frizura, a predstavljamo ih u narednim redovima:

Neka vam dobar frizer bude na brzom biranju

Kvalitetno šišanje je uvek važno, ali je posebno bitno za kraće frizure, jer nema dovoljno kose da se prikriju eventualne greške. Budite sigurni da idete kod nekoga ko ima iskustva sa kratkom kosom i ko zna kako da se ophodi prema vašoj teksturi. Sva sreća, pa na Instagramu i Fejsbuku možemo videti šta je koji frizer sposoban da uradi pre nego što sednemo u njihovu stolicu. I naravno, ako vidite devojku sa dobrim frizom, obavezno pitajte kod koga je išla. 🙂

Kratite krajeve češće

Kada govorimo o šišanju, možda ste mogli da se izvučete sa neredovnim skraćivanjem kose kada vam je bila duža, ali kada je kraća, ti dodatni centimetri mogu biti dovoljni da upropaste ceo oblik. Planirajte šišanje na svakih pet nedelja otprilike, u zavisnosti od toga koliko vam kosa brzo raste.

Strateški birajte boju

Ukoliko planirate da posvetlite kosu za leto, postarajte se da to uradite nakon šišanja kako bi frizer prilagodio boju tako da se uklapa u vaš novi stil. Na primer, vidite na slici kako Kristen ima tamniji koren, ali nekoliko svetlijih pramenova oko lica? To daje dodatnu dimenziju njenom dugačkom bobu i sprečava da frizura izgleda dosadno.

Prilagođavajte režim nege kose po potrebi

Uglavnom je tako da što vam je kraća kosa, to će se brže mastiti – što znači da ćete verovatno morati da je perete češće. Možda ćete primetiti i da vam je potrebno mnogo manje preparata (šampona, balzama ili ulja) nego ranije. Obratite pažnju na to kako vaša kosa izgleda i izmenite svoju rutinu u skladu sa tim.

Smanjite korišćenje fena

Naročito sada kada nam stiže lepo vreme. Oslobodite se sušenja kose fenom ili korišćenja pegle i savladajte umetnost prirodnog sušenja. Sve što vam je potrebno je sprej za kosu i… ništa više. 🙂

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp