Search
Close this search box.

5 stvari koje bi trebalo da uradite početkom svakog meseca

Dobra organizacija je ključ jednostavnog života, bez gomile nepotrebnog stresa, pa je zato najbolje započeti svaki novi, kalednarski mesec, sitnicama, koje će vam u mnogome olakšati predstojeći period.

Nije reč o krupnim odlukama ili obavezama, već o sitnicama, koje će poboljšati vašu produktivnost i učiniti da vam još jedan mesec prođe s lakoćom, bez briga i tenzije. A ko danas ne čezne za tim?

Napravite podsetnik

Već na početku meseca istaknite sve važne datume, kao što su rođendani važnih ljudi, sastanci ili neki važni planovi koje imate. To će vam pomoći da ostale obaveze uklopite i prilagodite sa već poznatim planovima. Na ovaj način, šanse da zaboravite neki važan događaj, gotovo su nemoguće.

Isplanirajte svoj budžet

Početkom meseca raspodelite svoj budžet, na novac za račune, nabavku, nepredviđene troškove i štednju. Na taj način uvek ćete znati koliko novca trošite, pa ćete početkom sledećeg meseca moći da uvedete izmene, ako primetite da suviše novca trošite za nepotrebne stvari.

Postavite sebi realne ciljeve

Ako na početku meseca sebi postavite realne ciljeve i uspete da realizujete bar neki od njih, bićete motivisani svojim uspehom, kako biste što više radili i postigli. Ovo je izuzetna navika, jer možete realno sagledati, koliko ste produktivni i uspešni bili prethodnog meseca, pa u odnosu na to možete napredovati svakog narednog! Nema ničeg važnijeg od konstantnog rada na sebi.

Napravite generalno spremanje

Svako od nas sređuje kuću barem 2 puta nedeljno, ali uglavnom je reč o površinskom raspremanju. Svaki mesec započnite generalnim sređivanjem kuće, tokom kog ćete odvojiti sve nepotrebne stvari, pa ćete svoj životni prostor osloboditi od negativnih vibracija i obezbedićete sebi mesta za nove stvari, koje će oplemeniti vaš dom.

Sredite svoju torbu i novčanik

Svi znamo kakva havarija može nastati u ženskoj tori, doslovno od igle do lokomotive. Zato je najbolje da jednom mesešno iz torbe izvadite sve. Bacite nepotrebne račune, flajere i slične, zalutale stvari. Izvadite sve što ste ubacili “za ne daj Bože” i vratite u nju samo ono što vam je zaista potrebno, u nadi da će sa organizovanom torbom i mesec biti bolje organizovan i isplaniran. Doduše, svi smo svesni da će ova promena trajati svega 2 dana. 🙂

Kada određenu rutinu obavite početkom meseca, bićete motivisani, energični i spremni na svaki poduhvat koji je pred vama. Neće biti mnogo iznenađenja i stresnih situacija, jer je sve donekle isplanirano i organizovano, kako sebi ne biste dopustili krupne propuste.

Neka sve bude raščišćeno, kako bi s početka meseca u vaš život ušla bujica pozitivne energije!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp