5 stvari koje bi žene volele da su znale pre udaje

Iako ste možda vi i vaš dragi živeli zajedno dovoljno dugo da vas nije briga ukoliko ostavi otvorena vrata od kupatila dok ga upotrebljava (dobro, u zavisnosti od slučaja do slučaja), neke stvari se ipak menjaju kada se potpišete. Evo šta žene kažu: šta je to što bi volele da su znale pre nego što su stupile u brak.

Kakva su finansijska očekivanja

Znamo, priča o novcu zvuči dosadno, ali je jako bitna. Pre nego što se uzmete, uglavnom trošite odvojeno i nemate mnogo uvida u to koliko trošite jedno u odnosu na drugo. Sada, kao tim, ukoliko želite da zajedno dostižete neke ciljeve – kupite kuću, imate decu – morate da budete na istom kako biste zajedno sagradili svoju budućnost.

Da li znate koja finansijska pitanja morate postaviti jedno drugom pre braka? Evo ih.

Kakav je “ljubavni jezik” vašeg dragog

Žene uglavnom nemaju predstavu da je to uopšte bitno, ali znati kako vaš partner voli da pruža i prima ljubav (pokloni, vreme provedeno zajedno, afirmacije, dodiri…) može pomoći da izbegnete dosta svađa. Razgovarajte o tome ili jednostavno – posmatrajte šta je ono što mu se najviše dopada.

Svađe će biti drugačije

Pre udaje, uvek je postojala opcija raskida kao izlaz iz svega. Kada stupite u bračnu zajednicu, morate rešiti konflikt. Ne možete izleteti iz stana, zalupiti vrata i otići kući. Ne borite se da biste pobedili, već se borite da biste oboje bili u boljoj poziciji kada je reč o vašem odnosu!

Važno je da budete tim

Parovi sebe uglavnom i nazivaju tako, ali onog trenutka kada se uzmu, taj koncept uzima novo značenje. Na primer, pre toga će biti ,,ja vs. on“ situacija kada se radi o pranju veša ili duga na kreditnoj kartici. Sada je to vaš dug i vaš veš, što za mnoge može biti velika promena. Iako je potrebno zadržati individualnost, o nekim stvarima se u braku morate brinuti udruženim snagama.

Zapravo ste porodica

Nakon venčanja, može biti čudno da muževljevu rodbinu smatrate svojom. Imaćete osećaj lične odgovornosti da bi trebalo da se, na primer, posvetite bratanici svog muža kao što biste se posvetili svojoj. To može biti veliki talas emocija, te je važno da se mentalno pripremite za ovakvu vrstu promene.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp