Search
Close this search box.

5 stvari koje možete izbaciti iz ormana odmah

Čak i dobro sređenom ormanu ne treba mnogo da se otrgne kontroli. Kada možete samo zatvoriti vrata kako biste zamaskirali haos, lako je ostaviti zadatak sređivanja ormana po strani i fokusirati se na delove vašeg doma koji su jasno vidljivi. 🙂

Međutim, kako se godišnja doba menjaju i prolećno čišćenje uveliko dolazi u prvi plan, rešili smo da podelimo sa vama kako da svoj orman uredite, a da vam za to nisu potrebni sati.

Metoda je jednostavna: Fokusirajte se na to da eliminišete odevne komade i aksesoare u okviru ključnih kategorija koji vam sigurno neće biti potrebni. Sada nije vreme da se posvetite garderobi koja zahteva da o njoj više razmišljate, već samo izdvojte nekoliko minuta da lišite svoj ormar komada za koje znate da ih više nikada nećete obući.

Dajemo vam pet primera:

  1. Brushalteri koji vam ne stoje dobro. Testirajte ga ovako: Obucite brushaltere koje retko nosite ispod jednostavne bele majice i pogledajte kako vam stoji i kako silueta izgleda. Ukoliko ga ne biste nosili ni ispod obične majice, bacite ga.
  2. Odevni predmeti iz prethodnih veza. Ukoliko ste čuvali majicu sa prvog dejta ili komad nakita koji vam je dao bivši, vreme je da se lišite toga. Nisu vam potrebni ti podsetnici na dnu ormana. Sve što možete donirajte.
  3. Izuzetno neudobne štikle. Ukoliko se užasavate misli da obujete te cipele koje vam za uzvrat daju samo žuljeve i neviđen bol, ubacite i njih u kutiju za donaciju.
  4. Farmerice/pantalone koje ne nosite. Sve su šanse da imate jedan ili dva para omiljenih farmerica i/ili pantalona i jednu gomilicu odbačenog džinsa koju ste tako godinama uvećavali. Znate šta vam je činiti.
  5. Majice sa koncerata. Možda je bilo kul tada, ali ukoliko niste nosili majicu sa koncerta ili nekog drugog događaja jedno godinu dana, vreme je da pustite i to.

Nije bolelo, zar ne? Sve što je pogodno izdvojte za donaciju, to ne moramo da naglašavamo. Obradovaćete nekoga, a i vi ćete se osetiti neuporedivo bolje znajući da nekome pomažete.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp