Search
Close this search box.

5 zaista opuštajućih načina da sagorite kalorije 

Imamo sjajne vesti! Postoje načini da sagorite stotine kalorija dnevno, a da ni ne kročite u teretanu. Zapravo, neke od ovih aktivnosti toliko opuštaju, da ćete možda čak i zaspati.

Evo koje su: 

Okupajte se

Pod stresom ste? Pripremite sebi jednu finu, vruću kupku. Nedavna studija pokazala je da kupka od sat vremena u vodi zagrejanoj na 40 stepeni može da sagori do 130 kalorija! Naravno, produženi boravak u vodi može učiniti da vam se prsti smežuraju, ali to je mala cena za totalno opuštanje i oslobađanje kalorija ekvivaletnih jednom kolaču!

Prošetajte psa 

Nedavno smo uvrstili ovo kao jedan od razloga zašto bi trebalo da nabavite psa (ako još uvek niste pročitali, klik na link!) Izdvojte malo vremena za sebe i vašeg četvoronožnog prijatelja i vaše pantalone će vam bolje pristajati. Možete sagoreti i do 225 kalorija na sat!

Idite na masažu

Zapišite da je ovo naš najbolji način za sagorevanje kalorija ikada! Ležati mirno na stolu, za vreme seanse od sat vremena može sagoreti oko 70 kalorija. Ovo možda nije dovoljno da smanjimo veličinu garderobe, ali dovoljno je da pobedi teretanu. 😀

Spavajte

Evo brze lekcije iz biologije: Vaše telo koristi sačuvanu energiju (kalorije) da radi SVE. Od disanja, preko varenja, do spavanja. Kalorije se sagorevaju svakog minuta tokom dana samo da biste mogli da funkcionišete. S tim u vezi, čak i sat vremena dremanja može da sagori oko 68 kalorija.

Smejte se sa prijateljima

Znamo koliko je lako da otkažete planove sa prijateljem nakon napornog dana na poslu, ali osim što je efektivan način da umanjite stres, smejanje sa društvom oko 10 do 15 minuta može sagoreti do 40 kalorija. Zamislite tek koliko biste sagoreli za vreme vaših razgovora od po nekoliko sati! Milina!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp