Search
Close this search box.

5 znakova da bi trebalo da ostanete kod kuće i čitate knjigu

Ako ste upravo pozvani na nekoliko rođendana ili okupljanja sa devojkama da proslavite unapređenje na poslu, a nesigurni ste da li da odete ili ne, možda je to znak da bi trebalo da čitate knjigu umesto da izađete.

Nemamo mi ništa protiv izlazaka, da se razumemo. Jednostavno smatramo da je ponekad dobro da preskočimo gužvu i odmorimo se propisno. Nikada ne bi trebalo da se osećate loše jer ne želite da izađete, naročito ako ste imali naporan dan ili jednostavno želite da budete sami. Uz to, knjige su jako dobar vid terapije!

Ako još uvek  niste sigurni da li da izađete ili da ostanete i čitate, možda mi možemo da pomognemo da prelomite:

  1. Ne možete da prestanete da razmišljate o novoj knjizi koju ste tek kupili

Processed with VSCOcam with p5 preset

Nabavili ste nove knjige? Sve su šanse da jedva čekate da ih uzmete u ruke čim stignete kući! Ako ste počeli da čitate novu knjigu, onda je poriv da nastavite još jači.

  1. Imali ste težak dan i jednostavno želite da se opustite

Posle napornog dana vam je samo potrebno da se opustite uz dobru knjigu, a ne da idete na promociju koktela. Nema ničeg lošeg u tome. Zgrabite čaj i knjigu i odlutajte u sasvim novi svet!

  1. Želite u avanturu – u sopstvenoj režiji

Ponekad se desi da u toku izlaska očajnički želimo da odemo kući. U slučaju da ne želite da budete u blizini svojih ,,veselih“ prijatelja ili ako želite da izbegnete prigodne razgovore sa strancima, preskočite jedno veče i prepustite se radnji svoje omiljene knjige.

  1. Želite da se probudite sveži – ne mamurni

Sutradan imate nešto važno da radite i želite da budete odmorni? Nemojte izaći. Možda zvučimo kao vaša mama, ali svi znamo da su te žene uvek u pravu.

  1. Niste imali dovoljno vremena za sebe

Da li ste ponekad uhvatili sebe potpuno iscrpljene i istrošene zato što niste izdvojili vreme da ne radite ništa i uživate u opuštanju? Napravite mirišljavu kupku ili uživajte u dugom tuširanju, uzmite knjigu i uživajte – sami!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp