Search
Close this search box.

5 znakova da vam je potrebna pauza od zabavljanja

Kao neko ko je prošao kroz desetine prvih sastanaka, lično znamo kako je to kada vam treba odmor od svega toga. 

Ukoliko ste u svetu zabavljanja i dejtova i ne vidite svetlo na kraju tunela, utišajte te misli. Nisu istinite. Odmorite se, ali ne morate odustajati. Zato vam pružamo uvid u pet signala koji ukazuju na to da vam treba mala pauza.

Odbacujete brigu o sebi i stvari koje vam donose radost

Kada ste u potrazi za ljubavlju, lako je predati joj se, naročito kada neko novi ušeta u vaš dejting svet. Međutim, ukoliko konstantno zanemarujete stvari koje volite i koje vas čine vama, osetićete se puni prezira i nadasve iscrpljeno. Ukoliko ste u tom stadijumu sada, za trenutak se udaljite od sveta prvih sastanaka i počnite da vraćate u svoju svakodnevicu stvari koje vas čine celima (večeri s prijateljima, vreme za razmišljanje nasamo, časovi joge). Prava osoba će razumeti i ceniti to što imate granice, zaokružen život i to što ne tražite nekoga ko će da vas ,,upotpuni“.

Ne zabavljate se

Zabavljanje bi trebalo da bude, kao što sama reč kaže – zabavno. Neće svaki dejt da bude sjajan, ali svaki je definitivno prilika da bolje upoznate nekog novog, budete prisutni i poboljšate svoje veštine razgovaranja. Kada osetite da vam je dejting postao poput obaveze, to je siguran znak da vam je potrebno da pauzirate, napunite baterije i promenite svoju energiju. Zato što će vam vaša vedra i radoznala priroda omogućiti da privučete onoga koga tražite.

Zaključujete da će dejt biti loš i pre nego što odete na njega

Ovo je najveći znak upozorenja da vam treba odmor. Ukoliko prejudicirate i izvodite zaključke da će vaš dejt biti užasan, tako će i biti. Ako se tako osećate sada, napravite značajnu pauzu i poradite na tome da se oslobodite očekivanja.

Osećate se poraženo

Osećati se poraženo kada idete na dejtove i ne pronalaziti ,,pravog“ je normalno. Međutim, vi niste poraženi. Osećanja dolaze i odlaze. Dozvolite sebi da napravite korak unazad, osetite svoje emocije i vratite se kada se regenerišete.

Zbunjeni ste i okrenuti od onoga što želite

U procesu zabavljanja, različite emocije će se smenjivati. Ponekad te emocije i različiti susreti mogu da učine da se osećate raštrkano i kao da vam ništa nije jasno. Ukoliko se nađete u ovakvoj poziciji, vreme je za odmor koji će vam poslužiti da povratite svoju romantičnu viziju. Kada ponovo budete načisto sa sobom oko toga šta želite, stvari će doći na svoje.

Živela ljubav – i  odmor, a ne odustajanje!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp