6 četkica za šminkanje koje su vam neophodne da postignete besprekoran make up look!

U poslednjih nekolikko godina, perfektan make up look postao je sastavni deo naše rutine, bilo da je reč o dnevnom, večernjem, ili pak look-u za neke posebne prilike, koji iziskuje više truda i neku posebnu dozu glamura.

Kako je ekspanzija make up-a počela da se širi među nama, svaka od nas poželela je da ovlada osnovnim veštinama, kako bi naučila da izvede sve što želi na svom licu. U ovom make up poduhvatu pomogle su nam brojne youtuberke, koje su nam vrlo precizno objašnjavale, kako da nanesemo perfektan make up, laganim pokretima, a za to su nam naravno bile potrebne četkice.

Četkice su postepeno postale deo svakodnevne make up rutine, a za slučaj da još uvek niste sigurni koja četkica se za šta koristi i koje četkice konkretno vam trebaju, kako biste postigle savršen make up look, izdvojili smo za vas najneophodnije četkice, koje se moraju naći u vašem make up neseseru.

Kosa četka za nanošenje tečnog pudera

Gusta, kosa četka za nanošenje tečnog pudera neophodna je za besprekorno nanošenje pudera i ujednačavanje tena. Naravno, ako ste navikli na beauty blender, on je svakako adekvatna zamena, a možete ga koristiti i u kombinaciji sa ovom četkom, odnosno nakon nje, kako biste blenderom pokupili višak proizvoda sa površine lica.

Pljosnata četka za bronzer

Iako su perfektne konture izašle iz mode, blago konturisano lice, bronzerum i dalje je ultimativni make up korak, a za to vam je neophodna pljosnata četkica, koja će izvući savršenu liniju i spod vaše jagodične kosti. Naravno, s obzirom da su blage konture trend ove sezone, postepeno, kružnim pokretima, četkicom za rumenilo, izblendajte oštru liniju bronzera, tako da se prirodno stopi sa vašim tenom.

Pljosnata četkica za nanošenje senki

Ova četkica potrebna vam je, kako biste ujednačeno naneli senku na celu površinu kapka.

Četkica za blend

Flafi četkica za blend osnovna je četkica, koja će vam pomoći da nadogradite i do perfekcija izblendate svaki eye look, kako bi vaše oko izgledalo otvoreno i kao da se na njemu boje jednostavno prelivaju jedna u drugu.

Četkica za highlighter

Highlighter je mnogim ženama omiljeni make up proizvod, a da biste svom licu dali perfektan sjaj, neophodna vam je i adekvatna četkica.

Četkica za rumenilo

Rumenilo je neizostavan korak savršenog make up-a, koji licu daj zdrav i sveži izgled, a adekvatna četkica je flafi četka za rumenilo, koja uvek može poslužiti i kao četka za ujednačavanje tena.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp