Search
Close this search box.

6 ideja za originalan rođendanski poklon

Da li ste se našli nekada u situaciji da vam je uskoro prijateljici rođendan, a vi niste sigurni šta biste joj poklonili? Želite da budete originalne i da se vašoj prijateljici to ureže u sećanja?

Nijedan poklon nije dobar kao onaj koji sami napravite, jer to pokazuje da se trudite oko te osobe, da imate vremena za nju i da želite da joj poklonite nešto posebno.

E, zato imamo nekoliko rešenja koja će vam sigurno koristiti. Evo ih:

Sigurne smo da negde po kući imate staklenu teglu. Obojite je malo lakom pri dnu, ubacite u nju njene najdraže bombone i napišite 50 stvari zašto vam znači. Verujte, niko neće ostati ravnodušan na taj poklon.

tegla

U gotovo svakoj foto radnji možete kupiti okvir kada izradite sliku, ali vi budite kreativni nađite jednu od onih koja može u snežnu kuglu staviti vašu sliku. Odaberite vašu najdražu zajedničku fotografiju – et voila! – imate savršeno originalan poklon.

Napravite sami okvir oko slike. Sve što vam je potrebno je nekoliko slamki za sok u šarenim bojama i slika. Na tvrdi papir zalepite sliku i oko nje oblepite na kraće narezane slamke i imaćete home-made malo remek delo.

Ono što nas posebno oduševljava je kada napravimo mali memoar. Živimo u takvom vremenu da svakog dana nastane preko preko desetak slika nas i naših prijatelja. Zašto ih ne iskoristiti? Kupite neku veliku svesku tvrdih korica ili čak veliki album za slike. Izradite slike i izlepite ih na jednu stranu, a s druge strane napišite nešto što vas podseća na tu sliku, neke lude detalje, nešto što samo vi razumete.

prijateljstvo

Imate neku staru kutiju od cipela? Oblepite je papirom za ukrašavanje, kupite tonu slatkiša koje voli i ubacite poruku. Zatvorite i stavite mašnicu – i imate nešto što će se sigurno svideti svima.

Ako ste osoba koja voli da pravi iznenađenja imamo jednu staru, ali još uvek atraktivnu stvar. Naručite ili napravite tortu, buket omiljenog cveća slavljenice i puno balona. Sigurno će je ostaviti bez daha. Osetiće da zaista mislite na nju.

Na kraju svega, obavezno izradite čestitke sami i smislite nešto što će je istinski dirnuti, kao neka vrsta podsetnika da postoji neko ko će sa njom deliti i radost i tugu. Svakako, ako pravite neki od poklona koji ne podrazumeva slatkiše, znajte da jedna Milka nikada nije pogrešan izbor. Srećno!

Nikolina Budimir-Bekan
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp