Search
Close this search box.

6 načina da se uspešno suočite sa strahom i sačuvate ljubav!

Jedna od najsnažnijih ljudskih emocija, koje smo imali priliku da spoznamo i sa kojom smo morali da se nosimo je definitivno strah. Strah je velika prepreka na našem putu, bilo u poslovnom napretku, pred novim životnim iskustvom, ili u emotivnom odnosu. Dakle, da bismo na bilo kom polju krenuli napred, moramo se osloboditi strahova.

Strah je posebno poražavajući, kada se javi u emotivnim odnosima, a kada vas jednom zarazi strepnjama i sumnjama, ništa više nije kao što je bilo i gotovo je nemoguće izaći na kraj sa svim strahovima, koji nas muče.

Razmišljale smo o tome kako se najefikasnije osloboditi strahova i sačuvati zdrav odnos u vezi i odlučile da sa vama podelimo naše mišljenje, jer zaista, ne postoji veći strah od samoće nakon gubitka voljene osobe. Zato je pravo vreme da naučimo da se oslobodimo i negujemo našu ljubav.

Sasecite strahove u korenu

Sigurno ste puno puta čuli frazu: “Ubijte čudovište dok je malo!”, što je apsolutna istina, pa čak i neophodnost kada je u pitanju strah. Čim osetite da vas strah guši, zabrinjava i u vama budi sumnje, potrudite se da se oduprete, da date sebi kontraargument i strah sasečete u korenu. Iskren i otvoren razgovor sa partnerom je najoštrije sečivo za svaki strah.

Brinite o sebi

Naravno da je vaš partner neko ko doprinosi vašoj sreći, ali izvor nje je u vama samima i to nikako ne smete zaboraviti! Morate se tokom veze osećati lepo kada ste sami sa sobom, uživati u slobodnim trenucima i biti puni ljubavi.

Osnovni izvor emotivnih strahova nastaje u partnerovom odsustvu, ako ste jedna od onih osoba, koje ne znaju da se nose sa sobom kada ostanu same.

Živite u trenutku

Vaša veza nije prošlost vašeg partnera, koja vas guši, a nije ni mnoštvo mogućnosti, koje ste za njega same osmislile u budućnosti. Vaša veza je sada i ovde i dešava se samo između vas dvoje. Ne dopustite da trujete sebe toksičnim odnosima, već dajte sve od sebe da sa voljenom osobom provodite kvalitetno vreme i uživate u svojoj ljubavi, bez vraćanja na prošlost i osmišljavanja neke, ne baš tako realne budućnosti.

Budite sa nekim zbog njega samog

Kada ste već odlučili da se u vezu upustite i u njoj opstanete, vrlo je verovatno da već od prvog dana znate ko je vaš partner i s kim imate posla. Umeto da živite u strahu od nekih njegovih osobina i konstantno pokušavate da ga promenite, dajte mu prostora da bude ono što jeste i da vam pruži argumente koji će vas uveriti da niste pogrešili pri svom emotivnom izboru.

Slušajte sebe

Ako vaš strah izvire iz vaše intuicije, koja vam iz dana u dan govori da ste sa pogrešnom osobom, ne mučite ni sebe ni njega, već otvoreno porazgovarajte i stavite tačku na sve pogrešne priče.

Opustite se

Ne samo kada je u pitanju vaša veza, već dajte sebi priliku da dišete! Potrebno vam je okrepljenje od svakodnevnog stresa i pritiska i nema razloga da ljubav zaliči na to. Neka ona bude vaša oaza mira i sreće.

Ne davite svoj odnos suvišnim mislima i teškim osećanjima, negujte lepe emocije, otvorenu komunikaciju i nežnost, jer ljubav se mora negovati da bi procvetala, a kada procveta, vi konačno imate svoje utočište od svega što vas čeka u svetu, koji nema vremena da se seti ljubavi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp