Search
Close this search box.

6 načina da stilizujete svoje šiške

Najboljih dana, naše šiške su blistave i tako lepo stoje na našem čelu (a da se ne lepe na njega, jelte). Onih drugih dana, pak, su prava noćna mora. Upravo zato delimo sa vama šest saveta kako da ukrotite svoje šiške – svaki put!

Pažljivo ih perite

gigi_hadid

Preskočite super-hidrirajuće šampone, jer oni mogu otežati vaše šiške i pre nego što počnete da ih oblikujete. Umesto toga potražite šampon za volumen. I za ime svega što vam je drago, ne stavljajte balzam na koren kose.

Oblikujte ih čim izađete iz kade

rashida_jones

Generalno, pustiti kosu da se većinom osuši sama pre nego što je oblikujete fenom je dobra ideja. Međutim, kada je reč o šiškama, poželjno je da se bacite na posao što pre kako bi vam bilo lakše da ih ukrotite. Držeći fen iznad glave, uperite vazduh ka dole i oblikuje ih dok nisu ,,gotove“. Ovo će ih održati lepršavim i prirodnim – ne ravnim i zalepljenim na čelo.

Budite pažljivi sa proizvodima za negu kože

halle_berry

Ne kažemo da bi trebalo da preskačete kremu za lice, ali možda biste mogli da sačekate da je vaša koža u potpunosti upije (oko 10 minuta), pre nego što pustite šiške. Ne želimo da se višak kreme prenese na vašu kosu i umasti je brže nego što biste želeli.

Ne bojte se laka za kosu

ciara

Blago nanošenje laka na unutrašnju stranu šiški može pomoći da se stvori ,,barijera“ između čela i kose, pa će tako vaša frizura duže izgledati sveže.

Vodite računa sa šamponom za suvo pranje

emma_stone

Uperite sprej direktno u koren. Izbegavajte nanošenje čitavom dužinom, jer ih to može otežati.

Ukoliko vas sve izneveri… operite ih ponovo

rose_byrne

Ne morate ponovo pod tuš. Jednostavno vežite kosu u konjski rep, nagnite se nad lavaboom i iskoristite minimalnu količinu šampona. Isperite dobro i isfenirajte ih. Voila!

foto: getty images
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp