6 najvažnijih saveta za Dan Zaljubljenih koje morate da znate!

Nakon novogodišnje euforije, došla je na red i ona “ljubavna”. Februar sa slobodom možemo nazvati mesecom darivanja, pažnje, emocija. Jednostavno rečeno, februar je mesec ljubavi i privrženosti. Sredinu najljubavnijeg meseca slavi veliki broj naše populacije. Ne proslavlja Svetog Trifuna, a neko Dan Zaljubljenih. U kom ste vi timu?

Ipak, postoje stvari koje nikako ne bi trebalo da radite za Dan Zaljubljenih. Saznajte šta klikom na tekst!

7 stvari koje ne smete objavljivati na Dan zaljubljenih

Sveti Trifun bio je zaštitnik vinove loze. Praznik je nazvan i Trifundan. Omiljeni dan ljubavnih parova poznat kao Dan Zaljubljenih, slavi se takođe 14. februara. Proslava Valentinova (dana) u početku je bila namenjena nekolicini istoimenih ranohrišćanskih svetaca.

Najpoznatiji  način na koji neko postaje svetac – mučenik Valentina jeste ta da je pogubljen jer je venčavao vojnike, što je tadašnji rimski car strogo zabranio, smatrajući da su oženjeni muškarci loši vojnici. Prema verovanju, dok je odlazio da mu odrube glavu, Valentin je slepoj tamničarevoj ćerki poslao pismo sa žutim šafranom u znak zahvalnosti za ukazanu pažnju. Bilo je potpisano „od tvog Valentina” . Dan Svetog Valentina prvi put u romantičnom kontekstu povezan je u 14-tom veku, a kako je vreme prolazilo ova praksa prerasla je u to da zaljubljeni svoju ljubav iskazuju darivanjem poklona i brojnim romantičnim gestovima.

Romansa i ljubav i danas se osećaju u vazduhu. Oni koji su romantični jedva čekaju ovaj praznik, dok, sa druge strane, osobe koje nisu romantične, ne znaju kako da ispolje svoja osećanja kako bi impresionirali voljenu osobu, pa ovaj praznik nazivaju pomodarstvom. Mi razumemo i jedne i druge. Nismo svi istog kova, ne možemo svi imati talenta za iskazivanje emocija.

Međutim, većina nas, devojaka, sa nestrpljenjem iščekujemo bitne datume, a naročito dan zaljubljenih. Da bi ovaj dan bio zaista romantičan važno je sledeće:

  • Pre svega opustite se. Ne nabijajte sebi tenziju i smislite neki originalan način da iznenadite partnera. Ne mora biti ništa megalomanski. Važna je pažnja.
  • Ukoliko ste izabrale poklon, na red dolaze bitni detalji koje nipošto nemojte izostaviti: romantična lista pesama, mirisne sveće, cveće, ulje za masažu, slatko dekorisane kutijice koji će uz poklon sadržati i slatkiše… Pustite mašti na volju i budite kreativne. 
  • Ako planirate romantično veče u restranu, budite maštovite i izaberite neko mesto koje nije vaša rutina. probajte neku hranu koju do sada niste.
  • Ako odlučite da budete kod kuće, za početak možete pogledati neki stari romantični klasik. Nakon toga neka sledi večera sa vašim dragim i to u sred dnevne sobe na velikom stolnjaku uz dekoraciju sa svećama i cvećem. Večera kod kuće je intimnija varijanta, a samim tim omogućava vam da ispoljite vašu kreativnost i oduševite izabranika.
  • Mnogi od vas su sada na romantičnom putovanju u Pragu, Beču ili Parizu… U slučaju da ostajete u kod kuće, organizujte  krstarenje Savom ili Dunavom. U skladu sa romantikom možete uzeti u obzir i to da se provozate vozom  “Romantika” u Beogradu. Iskustvo je nezaboravno.
  • Blistajte! Obucite vašu omiljenu kombinaciju, oduševite vašeg partnera. Neka mu dah zastane u momentu kada vas bude video. Ne zaboravite širok osmeh i lepo raspoloženje. Bez toga sve pada u vodu!

Svest o Danu Zaljubljenih menja se iz godine u godinu. Saznajte kako u tekstu ispod!

10 stadijuma Dana zaljubljenih, po godinama

Bez obzira za koju varijantu se odlučite sigurni smo da nećete pogrešiti. Znate šta volite vi, šta voli vaš partner, tako da verujemo da ćete organizovati veče puno ljubavi. Uživajte u vašem danu!

I za kraj, podelićemo sa vama prelepe citate o ljubavi:

Duše se ne pobeđuju oružjem, nego ljubavlju i blagorodnošću”, Slažemo se sa Spinozom, kao i sa velikim Paolom Koeljom koji kaže: „Ljubav je sposobnost jednog čoveka da daje, ne osvrćući se koliko dobija nazad. To je najznačajniji i najmudriji deo jezika kojim svet govori i koji svi ljudi na zemlji mogu razumeti u svojim srcima. Nešto starije i od ljudi, a što ipak svaki put istom snagom izbija bilo gde kad se sretnu dva pogleda.”

I za kraj, obavezno pročitajte i šta ljubav nije! Jer važno je razlikovati ljubav od svega što ona nije!

Evo šta ljubav nije!

Milica Stanojević

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp