Search
Close this search box.

6 saveta za one sa masnom kožom

Dok većina dama aktivno ,,hajlajtuje“ svoja lica kako bi izgledale svežije, mi čija koža je masna smo zauzeti upijajući tragove sjaja na svom čelu i bradi (u svakom trenutku svakoga dana).

Baš zato smo prikupile nekoliko saveta koji nam pomažu da stvari (čitaj: sjaj) držimo pod kontrolom:

Koristite toner

Toneri imaju lošu reputaciju zbog toga što su grubi za kožu, ali za nas koji imamo višak ulja – za nas su doslovno dar sa neba. Samo potražite formulu bez alkohola i koristite ga nakon čišćenja kako biste se uverili da svako jutro počinjete besprekorno čistim licem.

Redovno uradite piling

Masna koža lakše taloži mrtve ćelije – zbog čega je piling ključ za održavanje čistog tena. Blagi piling vam može pomoći da očistite svu masnoću na površini i omekšate svoju kožu.

Hidrirajte – strateški!

Činjenica: Čak i masna koža dehidrira. Zapravo, preskakanje hidratacije može dovesti do toga da koža luči još više ulja kako bi nadoknadila nedostatak  vode. Držite se formula bez ulja ili laganih gelova kako biste dobili hidrataciju koja vam je potrebna.

I promenite način nanošenja

Mnogi ljudi počinju nanošenje kreme od centra lica a onda razmazuju ka ivicama. To znači da više proizvoda stavimo u predelu T – zone (području koje je sklono masnoći svakako). Umesto toga, počnite od ,,periferije“ lica i razmazujte ka centru.

Pripremite se pre šminkanja

Sada kada ste hidrirali kožu, pokupite sav višak tako što ćete tapkati po licu upijajućim papirom pre nego što započnete proces šminkanja. Ovako ćete dobiti ujednačeno ,,platno“ i postojaniju osnovu.

Koristite prajmer pre i posle šminkanja

Već znate moć pripremanja kože prajmerom, ali isto tako je odličan i kao završni korak. Nakon što ste stavili podlogu, natapkajte malu količinu prajmera u predelu T-zone (ili gde god vam je koža najmasnija) kako biste redukovali sjaj i postavili šminku ,,na svoje mesto“.

Mudro birajte šminku

Generalno, držite se podalje od svega što sadrži reč ,,sjajno“ na etiketi. Isto važi i za hajlajtere i pudere u kamenu sa previše sjaja u njima. Potražite ključne reči poput ,,bez ulja“ ili ,,mat“ i uvek birajte pudere, gelove i lagane formule umesto ,,težih“ krema.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp