Search
Close this search box.

6 saveta za život kao iz bajke! Da li ste spremni?

Sigurno su vam, kad ste bili mali, pričali priče koje se završavaju sa: i živeli su srećno do kraja života. Kao deca, verovali smo da će naš život biti isti, ili barem sličan nekoj bajci, a onda je došlo ono vreme, kada su baš oni, koji su nam te bajke čitali, počeli da nam drže lekcije o skidanju ružičastih naočara i prihvatanju života onakvim kakav je.

Dobro.

Međutim, zasigurno ste primetili da kada biste pitali ljude kakav je to život, ne biste dobili  neki konkretan i precizan odgovor. Uglavnom se svi slažu da je eto takav, kakav je i da se mora prihvatiti.

Vidite, međutim, mi se ne slažemo sa tim da se bilo šta mora prihvatiti takvo kakvo je, a naročito ne život, koji je jedan, jedinstven i neponovljiv.

Stoga danas želimo da vam kažemo, da ne morate da skidate svoje roza naočare, sve dok na život gledate bez zabluda. To što su naočare roze, neće vam iskvariti sliku, niti stvoriti iluzije, samo će malo ulepšati stvari, što svakako nije na odmet.

6 saveta za srećniji život

Dakle, radi se o tome da ukoliko odbijete da prihvatite „takvoću“ života, uz malo truda i vere, od njega možete napraviti, ne priču koju ste najviše voleli u detinjstvu, već jedinstvenu bajku, koja će vama postati nova omiljena priča za laku noć, a inspiracija mnogim drugima.

Sve što je potrebno za stvaranje vaše priče, jeste da pre svega jasno sagledate sebe, svoje želje i ideale. Nakon što dobro upoznate svog glavnog junaka, što biste svakako bili vi, potrebno je da mu nametnete neki zadatak, kako to u priči obično biva. Dakle drugi korak je da ispred sebe postavite svoje ciljeve. Kao u svakoj priči neophodno je da svog junaka osposobite da prevaziđe prepreke koje će se na putu ka ostvarenju cilja, zasigurno naći. Naoružajte svog junaka verom, požrtvovanošću, strpljenjem, razumevanjem za druge, dobrotom, nadom i ljubavlju. I tokom realizacije vaše bajke imajte na umu da dobro uvek pobeđuje zlo.

Ukoliko biste primenili ovaj jednostavni recept za pravljenje bajke, shvatili biste da nije nemoguće živeti srećno do kraja života.

Postoji samo par jednostavnih saveta na putu ka srećnom završetku:

Morate uvek imati na umu da život nije takav kakav je, vać da je onakav kakvim ga sami učinite.

Život je jedan, jedinstven i dugujete mu taman toliko da uložite najbolje od sebe u svaki novi dan.

Poente vaše priče na kraju treba da bude ostvarenje sna, zato morate sebi jasno predočiti koje su vaše želje i hrabro i bez obzira na broj padova, ići ka ostvarenju svojih snova.

Morate otkriti i revnosno negovati vrlinu u sebi.

I za kraj, naročito je bitno da se nadate i verujete, u sebe u čudo i ljubav.

Čiča miča i gotova priča!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp