Search
Close this search box.

6 tajni žena koje se besprekorno šminkaju

Neki od nas su poprilično vešti kada je u pitanju korektor i definitivno se dobro snalaze sa stavljanjem maskare. A onda ima i onih (uglavnom jednorozi) koji izgleda da dolaze sa druge planete sa svojim blistavim licima, roze obrazima i savršeno izvučenim ajlajnerom (koji se, izgleda, nikada, ali NIKADA ne razmaže).

Evo ih – ovo su tajne dama koje su igru šminkanja podigle na novi nivo:

Pripremaju se poput profesionalaca

Što više je vaša koža hidrirana pre nego što nanesete podlogu, to će ona bolje izgledati, a šminka trajati. Najbolji način da ovo postignete je da izdvojite dodatnih nekoliko minuta da zaista dobro utrljate hidratantnu kremu na lice koristeći kratke kružne pokrete. Tako će je koža u potpunosti upiti pre nego što nastavite sa šminkanjem.

Imaju slojevitu bazu

Kao i oblačenje zimi, trik da vaša baza izgleda glatko tokom celog dana je da je ,,napravite“ od laganih slojeva. Počnite tako što ćete naneti korektor tamo gde vam je najviše potreban (uglavnom ispod očiju, preko bubuljica i oko nosa i usana). Zatim iskoristite umerenu količinu podloge kako biste sve ujednačili.

Imaju slojevito rumenilo

Ključ za besprekorne jagodice? Dva različita rumenila. Natapkajte kremasto rumenilo u roze nijansi na jagodice prvo, a onda nastavite sa puderastim rumenilom kako biste stvari zaista postavili na svoje mesto.

Imaju slojevitu šminku za oči

Naslućujete li šablon ovde? Tako smo i mislili. 🙂 Dakle, na ovo smo svi čekali – tajnu iza ajlajnera koji se ne mrlja. Radi se o tome da ,,utvrdite“ liniju senkom u istoj ili sličnoj nijansi. (Ukoliko imate masnu kožu, koristite prajmer za senku pre toga. Promeniće vam život, verujte.)

Ne boje se pudera u prahu

Držite se prozračnog pudera i koristite veliku četku za nanošenje pudera. Nanesite ga na čelo nos i bradu, a preskočite obraze.

Drže karmin uz sebe sve vreme

Slušajte dobro: Nijedna količina veština ili pripremanja ili dugotrajnih formula ne može da održi karmin svežim posle šoljica i šoljica kafe, kao i pauze za ručak. Držite ga uvek pri sebi i ponovo nanosite po potrebi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp