6 znakova da ste pronašli prijatelja za ceo život

Bravo! Stekli ste novog prijatelja, potpuno sami. Jasno nam je – ukoliko se niste upoznali na časovima baleta vaše dece ili preko muževljevog/dečkovog posla, to i nije baš lako postići u zrelijim godinama.

Zbog toga, mi mislimo da je ovih 6 suptilnih znakova dokaz da je vaše novopečeno prijateljstvo prava stvar.

Odgovarate na poruku odmah

Postoje one poruke i oni mejlovi čiji odgovor odlažete, a onda postoje one poruke na koje ne možete dočekati da odgovorite. Ukoliko i vi jednako brzo dobijete odgovor, definitivno je to znak da će vaš odnos da se razvija.

Trudite se da pravite redovne planove…

prijatelji

Ne radi se o učestalosti, već o uzajamnom trudu da se redovno viđate ,,licem u lice”. Društvene mreže su super, ali ukoliko ne ugovorite vreme da se družite uživo, biće jako teško da se prijateljstvo izgradi.

…ali ne ljutite se ukoliko nešto iskrsne

Vi se razumete – takve stvari se dešavaju. Ukoliko otkaže u poslednjem trenutku, jer joj je pas pobegao, pa sad ide kroz kraj i doziva ga, oprostićete. Možda ćete se čak i pridružiti potrazi!

Ne pričate samo o poslu

Naravno, drama u kancelariji (bilo da radite zajedno ili ne) je jednostavan način da se povežete, ali možete pričati o toliko drugih stvari – od vaših porodica do omiljenih serija – da vaša viđanja budu nepresušan izvor inspirativnih tema.

Ignorišete svoje telefone

Ukoliko mora da bude u pripravnosti zbog nekog hitnog slučaja, to je u redu. Međutim, ukoliko odgovara na svako obaveštenje sa Instagrama i Fejsbuka dok bi trebalo da provodite kvalitetno vreme zajedno, to je znak da potencijalno želi da bude na drugom mestu.

Nikada ne dozvolite da joj ostane hrana između zuba (i obrnuto)

Prijatelji ne dozvoljavaju jedni drugima da okolo šetaju sa spanaćem zaglavljenim između kečeva. Osim toga, bolje da vi to primetite nego neka tamo osoba koja jedva čeka da se svakome podsmeva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp