Search
Close this search box.

7 beauty saveta koje nikad ne bi trebalo poslušati!

Kako beauty tržište, kao i beauty svet gotovo svakog dana iznenade novim proizvodom i novom tehnikom nege, stilizovanja kose, ili make up trikom, nije ni čudo što smo zbunjeni u gomili beauty saveta i trikova na koje svakodnevno nailazimo, jer dok su neki od njih zaista korisni, neki drugi ne rade nikakv posao za nas.

Kako da u moru loših prepoznamo one zaista dobre i korisne beauty savete? Mi smo odlučili da vam pomognemo tehnikom eliminacije i ovoga puta izdvojili smo one beauty savete, koje zaista nikada ne bi trebalo da isprobate.

#1. Piling je poželjno raditi svakog dana

Piling je neophodan korak u našoj beauty rutini, jer nam pomaže da otklonimo mrtve ćelije nakupljene na površini kože, kao i da je dubinski očistimo od nečistoća, ali nikako ne bi trebalo da postane deo naše svakodnevne rutine.

Svakodnevnim nanošenjem pilinga možete oštetiti površinski sloj kože, zato je neophodno da posle dubinskog čišćenja date svojoj koži dovoljno vremena da se regeneriše, pre nego što sledeći put odradite piling.

#2. Svakodnevno nanošenje šminke šteti našoj koži

Ako imate pravilno osmišljenu make up rutinu, redovno čistite četkice, pripremate lice za šminkanje i na kraju svakoga dana detaljno skidate šminku, nema razloga da brinete da će se vašoj koži išta desiti. Ipak, ako vam se čini da koži prijaju no make up dani, s vremena na vreme joj dajte oduška i negujte je celodnevno, baz nanošenja šminke.

#3. Lak za kosu je odlična zamena za make up fixator

Ovo je možda jedan od najgorih beauty saveta. Iako lak fixira vašu kosu da tokom cele večeri stoji na mestu, on obiluje štetnim sastojcima, koji bi dodatno isušili kožu vašeg lica, učinili da izgledate dosta starije, a ako vam je koža osetljiva, moglo bi doći i do ozbiljnijih iritacija.

#4. Redovno šišanje ispucalih krajeva podstiče brži rast kose

Redovno šišanje ispucalih krajeva nesumnjivo će poboljšati kvalitet i zdravlje vaše kose, ali s obzirom da kosa raste iz korena i na njen rast utiču ćelije dlake i njihova deoba, redovno šišanje nema nikakve veze za brzinom rasta vaše kose.

#5. Pasta za zube je instant lek za nepoželjne akne

Iako će pasta za zube uspešno sasušiti nove akne, ona u sebi sadrži supstance koje intenzivno deluju na bakterije u ustima, a kako je sastav naše kože drugačiji od sastava sluzokože usne duplje, nanošenje paste moglo bi podstaći dermatitis, iritacije, pa čak i nove akne.

#6. Česta promena rutine je dobra

Promena nekog proizvoda u vašoj beauty rutini dobra je tek onda kada primetite da vam taj proizvod ne radi više isti posao. To je signal da se koža zasitila i da je vreme za promenu. Međutim, ako svi proizvodi i dalje rade najbolje za vašu kožu, nema potrebe da menjate svoju beauty rutinu, jer je koži zaista neophodan kontinuitet.

#7. Ako imate masnu kosu, zaboravite na regenerator

Sve dok ga koristite na pravi način i u manjoj količini nanosite na krajeve kose, regenerator ne može uticati na ubrzano lučenje sebuma, koje se odvija u samom temenu glave i korenu dlake.

Dakle, ako još uvek niste sigurni odakle da počnete kada su beauty saveti u pitanju, predlažemo vam da za početak izbegavate ovih 7 zaista pogrešnih beauty uverenja! Uostalom naša koža, kao i kosa, šalju nam brojne signale kada smo na pravom, ili pogrešnom putu nege, pa je dovoljno samo da oslušnemo potrebe sopstvenog tela, koje će birati lepotu na vaš način!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp