Search
Close this search box.

7 ideja za poslovne odevne kombinacije

Šta nositi na posao svakog dana i pobediti u igri formalnog oblačenja?

Ponedeljak, kao prvi radni dan, može biti divan i može biti užasan. Ovo drugo je u slučaju da dan provedete gledajući depresivne slike na temu ponedeljka na Instagramu. Ipak, nije sve izgubljeno, jer, iako možda postoji tračak tuge što je vikend gotov, otvaraju nam se mogućnosti da se poigravamo sa modom i stilovima kada je reč o odevnim kombinacijama za posao!

Bez previše odugovlačenja, evo naših predloga:

  1. Klasičan izgled

Verovatno najuobičajeniji i najlakši način da se obučete za kancelariju i ubodete suštinu poslovnog odevanja, zato što je savršen za svaki posao. Međutim, ovde postoji rizik da izgledate monotono i beživotno, ukoliko ne uzmete u obzir OVAJ savet:

Uvek nosite upečatljiv aksesoar ili komad nakita – cipele, torba, nakit, sat, usne, nokti. Sve je u detaljima.

  1. Opušteni poslovni izgled

Najlakša varijanta, koja je, ako smemo da dodamo, i naša omiljena.

Najbitnija stavka ovde je da uklopite opuštenije komade odeće sa štiklama, uglađenim topom (svilene bluze ili košulje), blejzerom i elegantnom torbom. Zabavljajte se sa aksesoarima, pa čak i sa cipelama i torbama u zavisnosti od profesije.

  1. Neobavezno šik

Izgled za one koji imaju sklonosti ka modi i damskom oblačenju za posao, ali izgledaju kao da ih baš i nije briga. Ipak, za istrenirano oko izgledaju kao pravi dragulji street style scene.

Savet: spajajte različite komade, igrajte se sa oblicima (široko i usko) i sa izgledima (ženstveno ili ,,muškobanjasto“). Štikle odlično idu uz ovaj stil, ali oksfordice će takođe odlično poslužiti!

  1. Glamur u kancelariji

Ovaj autfit je za sve one seksi žene koje vladaju svetom, ali vole to da rade u glamuroznoj toaleti: zanosne usne, visoke potpetice i kombinacije koje su dobre i za posao i za večernji koktel.

Savet: Efektne potpetice, upečatljiv parfem, bogati materijali, pencil suknje i svilene bluze, duge pantalone, ogrlice, satovi i velike torbe. Ove dame se ne boje da nose sve to!

  1. Sofisticirani izgled

Ovaj stil je veoma lako poneti, ali potrebna je praksa, zato pustite mašti na volju, eksperimentišite i zabavite se.

Savet: Uživajte u modi i uvek nosite barem jedan upečatljiv komad. Igrajte se sa stilovima, koristite klasičan izgled kao osnovu, a onda dodajte komade u skladu sa svojom ličnošću i poslom.

  1. Jednostavne i ženstvene kombinacije

Veoma jednostavan izgled ako ste onaj tip žene koja voli talasaste i zavodljive haljine, minimalni nakit i koja voli da sa sobom nosi i dozu elegancije. Ukoliko mislite da šifon nije za kancelariju, razmislite još jednom.

Savet: Nosite suknje do kolena ili malo iznad kolena u bilo kojoj boji i sa bilo kojim printom, u kombinaciji sa elegantnim blejzerom. Kada je reč o cipelama, štikle su nepogrešiv izbor, ali i baletanke će odlično ići.

  1. Odvažan izgled

Nije za one koji su zarobljeni u konvencijama, nije za sve profesije, ali ipak, svi mi možemo dodati malo neočekivanog svakoj kombinaciji.

Ovaj stil je verovatno prikladniji za one koji se bave kreativnim poslovima i imaju manje stroga pravila oblačenja na radnom mestu. Zato mogu dodati malo svog ličnog pečata: čizme, koža, majice, tamnije usne, patike.

Savet: Mešajte i spajajte upečatljive i jednostavne komade u sjajne ideje za oblačenje za posao!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp