7 malih tajni, koje beauty sleep čine efikasnim

Veoma je bitno da shvatimo važnost zdravog sna! Spavanje je zapravo najefikasniji pokretač vaše prirodne lepote. Da biste se svakoga jutra probudile sve lepše, pripremili smo za vas nekoliko trikova, koje biste mogle da uvrstite u svoju rutinu.

Tokom sna vaše telo se regeneriše, odmara i obnavlja, omogućava vašoj kosi i koži bolju apsorpciju hranljivih supstanci i pomaže prirodnim procesima, koji doprinose vašoj lepoti. Noću se naša koža odmara i dubinski regeneriše.

Uz ove trikove, možete jednostavno podstaći vašu prirodnu lepotu u toku sna, i svakoga jutra probuditi se sveži i lepši. Pored toga osećaćete se sjajno, odmorno i produktivno!

  1. Koristite antioksidantnu kremu

Najbolji način da zaštitite kožu od slobodnih radikala i štetnih materija je da koristite antioksidantnu kremu. Sve ono što se u toku dana nakupi na vašoj  koži, biće otklonjeno u toku noći i vaša koža će biti regenerisana i nahranjena.

  1. Uvijte mokru kosu

Najgora stvar koju svojoj kosi možete učiniti je da zaspite, a da je niste osušile. Voda našu kosu čini krhkom i prilikom  sna se lako lomi. Ukoliko ne stignete dobro da osušite kosu pre nego što odete na spavanje, uvijte je u peškir i na taj način ćete je zaštititi od oštećenja u toku sna.

  1. Uključite osveživač vazduha

Proizvodnja hormona i kolagena utiče na gubitak vode iz tela. U toku noći 25% više tečnosti ispari iz našeg organizma. Da biste osvežili svoju kožu, jednostavno uključite osveživač vazduha. Vazduh obogaćen vlagom dodatno će hidrirati vašu kožu dok spavate.

Imate proširene pore? Otkrijte kako da stanete na kraj tom problemu!

  1. Hidrirajte svoju kosu

San je idealno vreme za regeneraciju naše kose. Zato je topla preporuka da je pred spavanje namažete arganovim ili kokosovim uljem. Ova ulja su bogata hranljivim materijama koje će oporaviti vašu dlaku, a kosi nakon ispiranja dati punoću i sjaj. Kosa će vam posle ovakvog tretmana biti meka kao svila.

  1. Dodajte još jedan jastuk

Iako vam čudno zvuči, ukoliko spavate visoko, odnosno na dva jastuka i na leđima, verovatnoća da smanjite podočnjake će biti velika, jer se tečnost koja se zadržava oko očiju, na ovaj način uspešnije odliva i ispod kapka se zadržava minimalna količina vode.

  1. Hidrirajte ruke i stopala

Noć je idealno vreme da hidrirate ove, veoma sklone isušivanju, delove tela. Namažite stopala kokosovim uljem, uvijte ih u kesu i obucite čarape, rezultat će ujutru biti zapanjujući. Ruke sa druge strane redovno mažite hidratantnom kremom, jer je njima neophodna konstantna nega!

  1. Probudite se savršenih usana

Pre spavanja odradite piling usana četkicom za zube, a zatim nanesite omiljeni balzam. Usne će vam ujutru biti savršeno meke i spremne za poljubac.

Blagodeti kuhinjske soli za negu kože i kose

Kao što znate, lepota jedne žene krije se u njenoj blistavoj unutrašnjosti, no to nikako ne znači da treba da zanemarimo svoju spoljašnjost. Svaka dama duguje svome telu adekvatnu negu, a nema srećnije od nas kada se ujutru probudimo sa savršenim tenom i čistom kožom. Zato vam toplo preporučujemo ove savete za noćnu negu, da biste svoj dan započele sveže, odmorne i zadovoljne, pa samim tim i prelepe!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp