7 sjajnih načina da provedete vreme sami sa sobom

Nedavno smo shvatile da je puno ljudi oko nas bilo, ili još uvek jeste u sred ,,dejting krize“. Mnogi se ne sećaju kada su poslednji put otišli na prvi sastanak, a kamoli na dobar prvi sastanak.

Onda smo se zamislile i došle smo do zaključka da nas to ni malo ne čudi. Banalnosti onlajn dejtinga – prevlačenje prstom levo ili desno, dovedu do toga da sve slike izgledaju isto, a komunikacija se svodi uglavnom na smajlije.

E, pa, rešile smo da uzmemo malo stvari u svoje ruke: zašto ne bismo odveli lepo sebe na sastanak? Večerica ili piće posle posla (sa dobrim pogledom, po mogućnosti), a zatim možda film koji možete gledati bez nekog tamo dečka koji će vas kritikovati zbog žanra.

Čak i da niste singl, nauka savetuje da je organizovanje vremena za sebe krucijalno kako bismo ostali srećni i ,,u balansu“. Evo u kakvim aktivnostima mi volimo da uživamo solo:

Idite sami u restoran. Uvek će imati mesta za jednu osobu, pa makar i za šankom. Zanemarite tašnu i telefon i budite otvoreni za mogućnost prigodnog razgovora sa šankerom, konobarima i ljudima pored vas. Ko zna, možda naučite nešto novo?

blah

Nabavite kartu za koncert vašeg omiljenog benda ili pevača. Ako niko iz vašeg društva ne voli Sergeja Ćetkovića, na primer, idite sami! Zašto biste uskratili sebe za omiljene pesme koje možete čuti uživo?

Kada idete u nabavku, istražujte i namirnice koje nisu na vašoj nedeljnoj listi. Počastite sebe nekim posebnim hlebom, sirom ili krekerima koje odavno niste jeli… ili flašom belog vina. I onda uživajte u svemu tome na svom kauču, uz knjigu!

Odradite jedan trening sa ličnim trenerom. Pričajte sa njim o ciljevima kada je u pitanju zdravlje i fitnes. Nakon toga, počastite se jednim smutijem. Zvuči zdravo, zar ne? 🙂

Pijavite se za kurs i naučite neku novu veštinu. Odaberite neki posle koga ćete kući otići zadovoljni i ispunjeni!

Idite negde gde možete posmatrati zalazak sunca. Kafić na krovu, reka, jezero, plaža… šta god vam je najbliže. Osećaj spokoja koji ćete doživeti je neprocenjiv.

Provedite vikend posećujući nove izložbe. Često nam promaknu mnoga kulturna dešavanja usled posla i obaveza. Izdvojte vreme jednog vikenda da prošetate muzejima i kulturno se uzdignete.

Uživajte!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp