8 korisnih saveta za perživljavanje dugog leta sa malim detetom!

Let sa decom, pogotovu onaj duži, može biti preveliki stres, ali i to možemo uspešno prebroditi, ako znamo kako. 🙂

Istražili smo za vas i pronašli nekoliko korisnih saveta, koji će vam doslovno pomoći da “preživite” nekoliko stresnih sati u avionu, sa malim detetom.

Uključite ih u proces pripreme

Naučite ih da se od malena u svoj rančić spakuju za duži let i sa sobom ponesu sve što će im u avionu biti potrebno. Objasnite im sve o aktivnostima koje ćete zajedno raditi tokom leta i potrudite se da sve zvuči što uzbudljivije.

Ponesite dodatnu odeću

Rezervna odeća za presvlačenje, ukoliko se dete uprlja, ili mu je jednostavno hladno i potrebno je da se utopli, je neizostavni deo vašeg ručnog prtljaga!

Ne polazite prerano

Biće vam dovoljno teško da ih animirate tokom leta, zato nemojte žuriti da na aerodrom stignete 3 sata ranije, jer će vam zaista biti teško da okupirate njihovu pažnju tokom toliko dugo vremena.

Ne zaboravite grickalice

Grickalice su najvažniji deo leta, kada su deca u pitanju i nikada ih nije dosta! Zato se dobro pripremite.

Mito je dobro rešenje

Kupite im neku sitnicu i recite da imate iznenađenje za njih, ako budu dobri tokom puta. Verujte, ovo je taktika zlata vredna!

Crtani filmovi

Preuzmite nekoliko njihovih omiljenih crtaća na svoj tablet, ponesite slušalice i pustite ih da tokom leta uživaju.

Raspored spavanja

Ovo je veoma važna stavka, na koju treba obratiti pažnju. Neka vaše dete bude aktivno pre polaska, kako bi se umorilo i zaspalo početkom leta.

Opustite se

Ako vam je ovo prvi let sa detetom, opustite se, dišite duboko i ne nabijajte sebi dodatni stres i tenziju. Preživeli su duge letove mnogi pre vas i vi ćete, ali što smireniji budete, bolje ćete proći.

Naučite decu od malih nogu, da je let neka vrsta avanture, koja će biti realizovana tek kada se ispoštuju određena pravila. Budite im primer za poštovanje pomenutih pravila i sve će proći u najboljem redu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp