Search
Close this search box.

8 mesta koja morate obići u Beogradu

Beograd, grad koji po rečima mnogih nikada ne spava, jedna je od najlepših balkanskih prestonica. Smeštena u samom srcu Balkana ona odiše neverovatnom lepotom koja ravnodušnim neće ostaviti čak ni one najtvrđeg srca. Danas sa vama delimo osam najlepših kutaka ovog grada koje morate posetiti, makar bili najstariji Beograđanin ili pak turista u prolazu.

  1. Kalemegdan – Kalemegdan, kao najstariji deo Beograda, ujedno je i jedno od najlepših gradskih šetališta. Obilaskom ove tvrđave osetićete neprikosnoveni dašak stare gradske energije i svežinu koja do tih predela dopire sa Save i Dunava.
  2. Savamala – Beograd na vodi uveliko je u izgradnji, ali izuzev gradnje u ovom delu grada, sačekaće vas i predivni pogled na reku Savu kao i sjajno šetalište okruženo predivnim kafeima i restorančićima.
  3. Vračar – Jedan od najživljih delova našeg divnog Beograda svakako je Vračar. Pijačni plato, mnoštvo kafića i ulice uokvirene sa mnogo cveća i drveća. Sjajno mesto za šetnju i nedeljnu kafu sa prijateljima. A naravno, moramo napomenuti da je tu i hram Svetog Save u koji dnevno dolazi hiljade posetilaca svih vera.
  4. Bulevar kralja Aleksandra – Bulevar kralja Aleksandra jedno je od najpoznatijih gradskih šetališa. Prepun predivnih radnjica, kafića i mesta za odmor i relaksaciju, ovaj bulevar pružiće vam sve što možete poželeti. Naravno, ukoliko ste već u ovom delu grada ne propustite da obiđete Tašmajdanski park i tamo se počastite sladoledom na točenje!
  5. Skadarlija – Jedno od omiljenih odredišta turista jeste beogradska boemska četvrt – Skadarlija. Iako je od poslednjeg boema u ovom gradu prošlo gotovo stotinu godina, ova ulica idalje odiše svojim nekadašnjim duhom, a kafane i restorani učiniće da i vi osetite dašak te nekadašnje atmosfere. Naša preporuka je restoran Mali vrabac.
  6. Tvrđava Gardoš – Zemun važi za jedan od najstarijih i najlepših delova grada, a izuzev predivnog šetališta pokraj Dunava (u mnogome posećenog od strane turista i starosedelaca koji vole da uživaju u prirodi i dobroj ribarskoj hrani) može vam ponuditi i sjajan doživljaj obilaska zemunske tvrđave Gardoš. Predivna arhitektura, sjajno mesto za odmor i relaksaciju kao i neprikosnoveno divna duša, ono su što vam Zemun može pružiti.
  7. Ada Ciganlija – Ukoliko ste stari Beograđanin sigurno ste spas od letnje žege bar jednom potražili u ovom delu grada, a ukoliko ste turista koji se usred najveće julske vreline našao u našoj prestonici, preporučujemo vam da obiđete Adu i potražite rashlađenje u hladnim vodama Save. Takođe, garantujemo vam i veoma miran i opuštajuć ambijent koji će učiniti da se osećate kao da ste u nekom zaista rajskom prostoru.
  8. Knez Mihajlova Ulica – Ulica kneza Mihajla definitivno je najpoznatija beogradska pešačka zona. Predivni mirisi koji se šire sa uličnih štandova sa hranom, bezbroj radnjica, ulični svirači i pevači koji atmosferu ovog šetališta čine još prijemčivijom. Ipak, ono što je još važnije, ulica koja će vas ugostiti gostoprimstvom i povesti vas i ka drugim gradskim atrakcijama.

Marsa Petojević @Marsyly

http://marsyly.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp