Search
Close this search box.

8 saveta za vaš savršeni miris od jutra do večeri!

Koliko ćesto ste se zapitale kako neke vaše prijateljice, bez obzira na doba dana, uvek mirišu savršeno, kao da su se upravo okupale u oblaku parfema?! Da li je sve samo u odabiru brendiranog mirisa i njegovom kvalitetu? Naravno da dosta toga zavisi od samog njega, ali iza dugotrajnog mirisa jedne žene, krije se cela strategija. Ono najbitnije ipak, jeste gde i kako nanosite svoj parfem.

Spremile smo za vas nekoliko trikova koji će vašu svežinu i božanstven miris zadržati na vašem telu duže nego inače!

Ukoliko želite da izaberete idealan parfem na osnovu vašeg horoskopskog znaka, kliknite na ovaj tekst!

Idealan parfem za vaš horoskopski znak

Izaberite snažniji miris od svog uobičajnog!

Nisu svi mirisi po prirodi jednaki, pa samim tim ne traju isto. Cvetne note češće brže gube svoju snagu, dok začinski mirisi, drvenasti, kao i oni sa notom sandalovine, ostavljaju dugotrajan pečat na vašem vratu. Jača nota, osim toga što će ostati duže na vašem telu, daće vam jačinu i u samopouzdanju, tako da je to uvek dobar izbor!

Nanesite miris na vaše telo u slojevima!

Na primer, vanila je vaš omiljeni miris. Ukoliko želite da njen intenzitet, slatkoća i snaga ostanu sa vama celog dana, slojevito nanesite vanilu na svoje telo. Počnite sa gelom za tuširanje, mlekom za telo ili kremom, a završite sa parfemom. Na ovaj način obezbedićete sebi dugotrajan miris na vašem telu, tokom celog dana.

Morate znati gde da ga nanesete

Parfem najduže ostaje na najtoplijim mestima na vašem telu, koja su vrlo često skrivena. Iza ušiju, između grudi i na svim zglobovima na telu, parfem će ostati duže nego samo na vašem vratu. Kada je vašem telu toplo ili kada ste uzbuđeni, miris postaje sve intenzivniji.

Naprskajte parfem i to je to!

Trljanjem zgloba o zglob razbijate gornje note svog parfema i na taj način mu oduzimate autentičnost, ali i postojanost! Zaboravite na tu naviku i parfem će vam biti postojaniji!

Morate znati kada se parfem nanosi

Parfem je najbolje naneti odmah nakom tuširanja, kada je vaša koža još uvek pomalo vlažna, jer će dodatna vlaga pomoći u zadržavanju vašeg mirisnog tona.

Bitno je da redovno hidrirate kožu

Hidrantna koža je spremna za parfem, kao što je lice spremno za puder nakon prajmera. Suva koža apsorbuje određene mirise iz spoljašne sredine, pa čini vaš parfem slabijim, dok ga hidrirana koža čini intenzivnijim i dugotrajnijim.

Pravilno ih odložite

Topla i vlažna mesta ubijaju mirisne molekule vašeg parfema, pa ako vam je stalo do njegove dugovečnosti, čuvajte ga na suvim i hladnim delovima vašeg stana.

Ponovite svoj miris u toku dana

Ovi saveti zadržaće miris duže na vašoj koži, ali kako je koža živi organ koji diše, ne može sačuvati miris večno. Najbolje bi bilo da mini verziju omiljenog parfema uvek imate u svojoj torbici i ponovite ga u nekom trenutku dana, kada više ne osetite ni tračak svog mirisa.

Savršen miris ženi daje samopouzdanje, svežinu i prefinjenost. Zato pronađite parfem kojem ćete bit verne, a zatim primenite ove savete. Unesite svojim mirisom svežinu u svoj i dan vaše okoline i zavrtite nečiji svet! Miris žene je toliko važan, da se upravo tako zove i kultni film u kojem glavnu ulogu igra slavni glumac, Al Paćino!

Neke od najpoznatijih parfema su oni sa potpisom slavne Koko Šanel. Ukoliko želite da saznate više o njenom životu, kliknite na ovaj tekst!

Koko Šanel – Diva koja je imala težak život i neprevaziđen uspeh!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp