9 načina da izaberete idealne cipele

Od davnina, kupovina cipela i sam njihov odabir, velika je ženska strast. Međutim, sve devojke znaju koliko je zapravo teško izabrati idealne cipele. Neke nam se mnogo dopadaju, ali su krajnje neudobne, neke su nam udobne, ali ne izgledaju onako kako bismo mi želeli da izgledaju, neke su kičaste, a neke isuviše obične… Zaista to zna da bude mukotrpan posao, pa kako i vi ne biste imali ovih briga My Cup Of Tea vam donosi tekst o ispravnom odabiru cipela.

  • Budite sigurni da cipela vremenom neće promeniti oblik. Verujemo da ne postoji ništa gore od cipela kod kojih se štikla vremenom zakrivi, a prednji deo u kome su prsti – deformiše. Obično u ovakvim trenucima cipele kod kojih je problem nastao otpisujemo, jer im čak ni najbolji obućar ne može pomoći. Stoga, povedite računa o ovim „kritičnim delovima“ cipela i odaberite one koje vrede novca koji dajete.

  • Izaberite veličinu cipele prema veličini svog „većeg stopala“. Istraživanja kažu da čak 95% ljudi ima jedno stopalo nešto veće od drugog, te ukoliko spadate u onih 5% pravi ste srećnici koji ne moraju da vode velike borbe sa odabirom broja cipela. Ukoliko nemate baš toliko sreće, preporučujemo vam da veličinu svojih cipela birate prema „većem stopalu“. Probajte više brojeva cipela, te izaberite one u kojima se oba vaša stopala osećaju komforno.
  • Stabilnost mora biti među obaveznim uslovima za odabir novih cipela. Često se desi da cipele sa potpeticom kupimo samo zbog njihovog božanstvenog izgleda. Ipak, koliko god one bile divne, neće vršiti svoju svrhu ukoliko vam onemogućavaju hodanje i normalno funkcionisanje.
  • Obratite pažnju i na fleksibilnost cipele. Uzmite cipelu u jednu ruku i probajte da usmerite deo namenjen prstima ka gore, jer to predtavlja radnju koju vaša stopala svakodnevno vrše pri hodanju. Ukoliko ovo nije funkcionalno, znajte da će vam ta cipela biti izuzetno neudobna i da može izazvati ozbiljne probleme sa kurjim očima i kožnim zadebljanjima.
  • Predlažemo vam da cipele kupujete u predvečernjim satima. U večernjim satima naše noge su prirodno pomalo otečene, te je sasvim moguće da cipele koje su vam istog jutra odgovarale uveče više ne budu tako udobne kao što su jutros bile.
  • Uvek proverite unutrašnjost cipele. Unutrašnjost cipele mora biti udobna i prijatna. Birajte cipele koje su iznutra obložene nekim prijatnim materijalom koji koži omogućava disanje, baš kao što to čini neka pamučna tkanina ili koža.
  • Prošetajte se u cipelama. Budite sigurni da vam cipele u svakom smislu odgovaraju, te se u njima prošetajte i po nekoj „tvrdoj podlozi“. Zapamtite, meki tepisi koji se često mogu pronaći u radnjama, mogu učiniti svaku cipelu udobnom.
  • Ukoliko kupujete cipele sa visokim potpeticama, preporučujemo vam da njihova visina ne prelazi 9,5 cm. Takođe, što je veća razdaljina između same štikle i prednjeg dela cipele, to će cipele biti udobnije. U supotnom mogu biti veoma nezahvalne za nošenje i funkcionisanje.
  • Ukoliko kupujete cipele preko interneta, izmerite svoje stopalo pre pručivanja. I uvek pogledajte koja je dužina cipele za koji broj. Ne rizikujete, jer postoje sajtovi koji ne odobravaju povraćaj robe.

Marsyly

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp