9 pravila zdravlja po kojima bi trebalo da živimo

Sva sreća, pa svake godine nova istraživanja i činjenice menjaju način na koji ljudi jedu, spavaju i vežbaju. 2016. godine nije bila mnogo drugačija, jer nam se činilo da su nas na nedeljnoj bazi obasipali novim podacima.

Da li ste spremni da Novu godinu započnete navikama u vezi sa dobrim zdravljem, srećom i boljim životom? Evo čega bi trebalo da se pridržavate.

  1. Jedite više masnoće

Nema potrebe da se odreknete avokada, koji smo toliko puta spomenule. Unošenje zdravih masti može vam produžiti život!

  1. Zapisujte stvari – na bilo koji način

15824706_10154653873081357_468734461_o

Ranije smo mislili da postoji dva tipa ljudi: koji vode dnevnik i koji ne vode dnevnik. Međutim, sada kada se pokazalo da su mentalni benefiti toga vredni, nema razloga da ne isprobamo. Ukoliko tradicionalan ,,dragi dnevniče“ format nije za vas, isprobajte sa dnevnikom zahvalnosti ili jednom rečenicom dnevno. Naš predlog je svakako Mycupoftea by Srećna planeta planer koji će vam u Novoj godini biti veran saputnik na putu ka organizovanju svakodnevice i koji možete poručiti u inbox naše Facebook stranice!

  1. “Očistite” svoju rutinu ulepšavanja

Više se ne šapuće o toksinima u šminki i ostalim proizvodima za lepotu i negu – sada se o tome ,,vrišti“. Zahvaljujući revolucijama u kozmetičkoj industriji, sve je više netoksičnih, prirodnih proizvoda na tržištu. I stvarno, zašto biste prekrivali lice hemikalijama kada postoji toliko namirnica za besprekoran ten? Isto tako predlažemo da vodite računa o roku trajanja kozmetike.

  1. Prilagodite svoju jogu

Do nedavno, većina joga seansi je izgledala slično. Međutim, sada možete kroz nju proći slušajući hiphop ili nakon kik boks treninga. Poenta ovde je da prestanete da govorite kako joga nije za vas i pronađite način na koji može biti!

  1. Isprobajte smoothie bez voća

Nije revolucionarna vest da je šećer loš za nas, a sve su šanse da ste već ograničili unos prerađene hrane i sokova. Da li ste spremni za novi nivo? Upoznajte se sa voćkama koje imaju najmanje šećera i upravljajte se time. Ne brinite za jutarnji obrok. Tu je povrće da spasi stvar.

  1. Operite lice medom

Lepljivo? Malo. Vredno truda? Definitivno. Med je neverovatan za borbu protiv akni (uz to je i jefitin). Šta ga čini tako magičnim? Ima antibakterijska svojstva, sprečava upalu i hrani kožu. Slučaj zatvoren.

  1. Prestanite da patite na treninzima

Neka 2017. bude godina kada ćete prestati da idete na treninge koji vam suštinski ne prijaju i koji vas ne motivišu. Toliko dugo smo slušali o tome kako moramo da dovedemo svoje telo do krajnjih granica sa najtežim vežbama. Više nije tako. Sada je oporavak prioritet. Pronađite onu varijantu koja najbolje pristaje vašem senzibilitetu i neka vam put do zdravog tela bude uživanje.

  1. Budite svesni svog mentalnog zdravlja

zena

Mnoge poznate ličnosti su u godini za nama porušile stigmu koja se tiče otvorenosti po pitanju mentalnih problema poput depresije i anksioznosti. Snaga leži u otvorenosti, što sa svoje strane pomaže da se drugi koji potajno pate osete malo manje samima!

  1. Jedite za bolji san

U poslednje vreme baš dosta imamo problema sa spavanjem. Iako je možda digitalni detoks pre spavanja provereno isproban metod, ishrana može takođe imati veze sa tim. Život je takav da ćete sigurno nekada jesti posle 9 uveče, ali neke namirnice su stvorene za to da vam pomognu da zaspite, kao na primer banane, višnje, kelj ili ovsene pahuljice!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp