Search
Close this search box.

9 stvari koje razumeju samo devojke koje imaju starijeg brata

Volite ga. Ne volite ga. Sa njim ste zauvek. Stariji brat je nezamenjiv svakoj sestri. Ponekad, on je najveća smetnja vašeg postojanja; onih drugih dana je fin i brižan momak koji vam daje savete i zasmejava vas kao niko.

Ne birate vi svog starijeg brata i on često voli da vas podseti kako ni on vas nije birao, ali vi ste porodica.

S obzirom na to da ste vi mlađi, niste ga držali dok je bio beba ili ga gledali kako odrasta, ali definitivno postoje druge stvari koje ste iskusili. Evo šta razumeju samo devojke koje su odrasle uz starijeg brata:

  1. Pokrivali ste ga kod roditelja bar jednom

Bilo da je pravio žurku kada su roditelji bili van grada ili kada je dovodio devojku u sobu, vi ste bili tu da spasite dan.

Bilo je stresno smišljati laži na licu mesta i starati se o tome da su tu laž roditelji prihvatili, ali vaš stariji brat je računao na vas.

Uz to, on bi učinio to isto za vas, zar ne?

  1. Preturali ste po njegovim stvarima dok je bio odsutan

To što ste ga povremeno pokrivali ne znači da je njegova soba bila van dometa za vas. Međutim, šta kod da ste našli – prljave bokserice, pakovanje kondoma, eksplicitne slike – uvek ste zažalili što ste uopšte gledali. Svaki. Put.

  1. Sviđao vam se neko od njegovih prijatelja

Obožavali ste kada je dovodio prijatelje na druženje kod vas, jer je to značilo da će *on*, njegov presladak drug, takođe biti tu.

Znate, onaj šarmantni, plavooki tip koji se čak i vašoj mami dopadao!

  1. Jednoj od vaših drugarica se sviđao on

Koliko god da vas je to uznemiravalo, obrnuta situacija broja tri je podjednako istinita. Bar jedna od vaših drugarica bi došla kod vas i momentalno pitala ,,Je l’ ti je tu brat?“ .

Videli ste nadu u njenim očima, a istovremeno suzdržavali mučninu. Zavedite ovo kao stvar koja vam nikada neće biti jasna.

  1. Nisu mu se dopadali momci koje ste dovodili kući

Bilo je situacija kada vam je pravio pakao od života, ali ponekad je pokazivao i svoju zaštitničku stranu. Možda nije uvek bio najfiniji prema vama, ali nije bilo šanse da dozvoli nekom liku da vas povredi. Svakom vašem momku bio je izazov da se sprijatelji sa vašim bratom.

  1. Nabavljao je alkohol za vas i vaše društvo

Možda je bila u pitanju matura, možda neka druga prilika, ali stariji brat je bio tu da nabavi piće. Nikad nije obećao da će vas pokrivati kod roditelja za to, ali žrtvovao se u vidu kupovine umesto vas.

  1. Nikada niste mogli da birate šta ćete gledati na TV-u ili slušati u kolima

On je taj koji vozi, tako da on bira radio. Isto važi i za TV: On drži daljinski, stoga on bira kanal.

Da ste morali da pogledate još JEDNU SEKUNDU sportskog pregleda, verovatno biste postali nasilni. Prema njemu.

  1. Još uvek imate povrede od okršaja sa njim

Koliko god da mu je tata govorio da je nedopustivo da udari devojku, uvek bi pronašao neki način da vas malo povredi. Čupanje za kosu, rvanje… kako god je mogao da vas iritira – to je radio.

  1. Odrasli ste sa najboljim prijateljem

Možda ste se svađali sve vreme, ali na kraju dana, on je bio vaš drug. Odrasli ste zajedno i bili ste tu jedno za drugog, uprkos svemu.

Jeste da je bio dosadan, ali on će uvek biti vaš zaštitnik – vaš stariji brat. 🙂

glavna slika: NBCU Photo Bank
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp