Aperol je italijanski aperitiv, koji je gotovo preko noći postao omiljeno letnje piće širom sveta. Njegov lagani, osvežavajući ukus s notama citrusa, savršen je za pravljenje koktela poput Aperol Spritza, idealnih za letnja, večernja druženja sa prijateljima.
Kada je reč o laganim, letnjim dezertima, Aperol Mousse je savršeni twist za omiljeni ukus Aperola.
Pročitajte: U 3 koraka do omiljenog letnjeg koktela
Dezert jednostavan za pripremu, spaja bogat ukus bele čokolade i osvežavajuću notu Aperola, pa ćete se u njega zaljubiti već na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 200 grama bele čokolade
- 400 ml pavlake
- 80 ml Aperola
- 2 belanceta
- 80 g šećera
Priprema:
Čokoladu izlomite na manje komadiće. U loncu zakuvajte 150 ml pavlake, sklonite sa ringle i dodajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi pa ostavite da se malo ohladi. U ohlađenu čokoladnu smesu dodajte Aperol i sve izmešajte.
Umutite 200 ml pavlake u čvrst šlag i umešajte u čokoladni fil. Sipajte Aperol mousse u čaše i ohladite najmanje dva sata.
Belanca s prstohvatom soli umutite u čvrstu penu uz postepeno dodavanje šećera. Nanesite penu na vaš mousse i zapecite kuhinjskim plinskim plamenikom i pospite izrendanom narandžinom koricom!