Aperol Mousse – Letnje osveženje koje ćete obožavati

Aperol je italijanski aperitiv, koji je gotovo preko noći postao omiljeno letnje piće širom sveta. Njegov lagani, osvežavajući ukus s notama citrusa, savršen je za pravljenje koktela poput Aperol Spritza, idealnih za letnja, večernja druženja sa prijateljima.

Kada je reč o laganim, letnjim dezertima, Aperol Mousse je savršeni twist za omiljeni ukus Aperola.

Pročitajte: U 3 koraka do omiljenog letnjeg koktela

Dezert jednostavan za pripremu, spaja bogat ukus bele čokolade i osvežavajuću notu Aperola, pa ćete se u njega zaljubiti već na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 200 grama bele čokolade
  • 400 ml pavlake
  • 80 ml Aperola
  • 2 belanceta
  • 80 g šećera

Priprema:

Čokoladu izlomite na manje komadiće. U loncu zakuvajte 150 ml pavlake, sklonite sa ringle i dodajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi pa ostavite da se malo ohladi. U ohlađenu čokoladnu smesu dodajte Aperol i sve izmešajte.

Umutite 200 ml pavlake u čvrst šlag i umešajte u čokoladni fil. Sipajte Aperol mousse u čaše i ohladite najmanje dva sata.

Belanca s prstohvatom soli umutite u čvrstu penu uz postepeno dodavanje šećera. Nanesite penu na vaš mousse i zapecite kuhinjskim plinskim plamenikom i pospite izrendanom narandžinom koricom! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp