Kada kažemo čips pomislite na fritezu, litar vrelog ulja i preukusnu, ali vrlo nezdravu grickalicu, koju svi volimo, ali je izbegavamo u širokom luku. Šta ako vam kažemo da sada imamo recept za domaći čips, koji se priprema u plehu za mafine, za manje od pola sata, a za pripremu ove savršene, zdrave grickalice trebaju vam samo tri sastojka, od kojih nijedan nije krompir.
Kada je reč o čipsu iz kalupa za mafine, ključni sastojci su belanca i sir specifičnog ukusa, a važnu ulogu u ukusu proteinskog, zdravog čipsa igraju i začini.
Pročitajte: Recept za domaće Kinder Milch Schnitte – savršeno osveženje za tople letnje dane
Sastojci:
- 100g belanca
- 20g Grana Padano sira
- Čili u prahu
- Začini po želji
Priprema:
Izrendajte Grana Padano sir. Na kalup za mafine dodajte supenu kašiku belanca, zatimdodajte izrendani sir i malo čilija u prahu, po želji, kao i druge, željene začine. Naposletku, čips pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 190 stepeni, i to oko 15 minuta. Čips poslužite uz omiljeni umak i uživajte.
Foto: @slowroasted